София. Българската православна църква винаги е била достоен стожер, градител

...
София. Българската православна църква винаги е била достоен стожер, градител
Коментари Харесай

Белоградчишкият епископ Поликарп: Българската православна църква винаги е била достоен стожер и градител на духовното израстване на жителите на София

София. Българската православна черква постоянно е била заслужен стожер, градител на духовното израстване на жителите на София. Това сподели Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп във връзка 140-годишнината от оповестяването на София за столица на България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Позволете ми сърдечно да ви поздравя от името на Негово светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит и от свое име да ви пожелая заслужен празник, живот цялостен с мир, здраве и благополучие, с цел да можем да бъдем почтени почитатели на нашите предшественици, които с горделивост и наслада за утвърдили този град за столица на България. Да вървим по техните стъпки и да надграждаме, с цел да може и идните генерации да се радват на това, което през днешния ден имаме като владеене “, означи той. По думите му през днешния ден си спомняме за всички тези труженици, духовни, политически и обществени, които през годините са градили този прелестен град.
„ Спомняйки си за това, се въодушевяваме да им бъдем почтени подражатели, “ изясни свещеник Поликарп. „ През всички тези години Българската православна черква е била заслужен стожер, градител на духовното израстване на жителите и гостите на този заветен град. Това ще продължи и отсега нататък с общите старания черква, страна и локално самоуправление - ще се трудим за жителите на София, с цел да може освен да просперира стопански, политически и обществено, а и духовно. Да виждаме от ден на ден младежи, които да учат вяра, с цел да се построява нашият град като заслужен образец за сегашното потомство и за бъдещето такова “, добави той. Поликарп честити празника на всички софиянци.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР