София. България отдава голямо значение на развитието на сътрудничеството и

...
София. България отдава голямо значение на развитието на сътрудничеството и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланика на Държавата Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър

София. България отдава огромно значение на развиването на съдействието и другарството с Държавата Катар, която е наш предпочитан сътрудник и другар в района на Персийския залив. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 удостои с медал „ Мадарски конник “ – първа степен посланика на Държавата Катар в Република България Рашид бин Али Ал-Хатър. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Дипломатът получи оценката за приноса си за развиването и укрепването на двустранните връзки сред Република България и Държавата Катар. Президентът Радев посочи всеотдайната работа на дипломат Ал-Хатър за задълбочаването на политическите, икономическите и културните връзки сред двете страни.

Румен Радев означи достиженията на дипломата за привличането на интереса на деловите среди в Катар към общи планове с България в предпочитани области като стопанската система, осведомителните технологии, банковото дело, опазването на здравето, селското стопанство, туризма, културата и образованието. „ Виждаме нови вероятности за развиване на нашето съдействие за развиване на всички области от съвместен интерес ”, акцентира президентът.

„ През последните пет години имахме огромен триумф. Между България и Катар съществува партньорство, развито с помощта на интензивните връзки на двустранно равнище – реализирахме срещи на високо ниво, подписахме редица съглашения и меморандуми в сфери на общ интерес “, съобщи дипломат Рашид бин Али Ал-Хатър и изрази благодарност за високото отличие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР