София. Атрактивен баскетбол ще могат да наблюдават феновете на този

...
София. Атрактивен баскетбол ще могат да наблюдават феновете на този
Коментари Харесай

„София къп“ отново събира младите баскет таланти този уикенд

София. Атрактивен баскетбол ще могат да следят почитателите на този спорт през този уикенд в зала Триадица. Поредното издание на шампионата „ София къп “ ще срещне младите гении от водещи школи с техните български сънародници. След две годишна пауза поради пандемията, шампионатът още веднъж ще бъде с интернационално присъединяване. С максимален създателите идват гостите от Сърбия, този път те са представители на международно известния тим Раднички (Крагуевац). Северна Македония изпраща бъдещите си очаквания от отбора на Вардар (Скопие), а четворката се добавя от българските тимове на Тунджа (Ямбол) и домакините от БУБА Баскет (София). В последния миг по разбираеми аргументи отпадна уговореното присъединяване на отбора на ЦСКА Москва.

Надпреварата е за 15-годишни баскетболисти и още веднъж се провежда със съдействието на „ София – европейска столица на спорта “. Това е единственият шампионат от подобен сан за бъдещите баскет звезди у нас, от него в последните години потеглиха към огромния спорт редица млади гении, в обособените издания участваха представители на именитите баскет школи от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и други

Тържественото разкриване е планувано за на следващия ден, петък, 11 март от 16.30 ч., незабавно по-късно от 17.00 ч. е първият мач сред БУБА Баскет и Вардар. Отборите играят по схемата всеки против всеки, отборът с най-хубави индикатори ще ликува най-после с шампионската купа в неделя по обед.

Ето и цялостната стратегия на шампионата:

Петък, 11 март:
16.30 ч. Откриване
17.00 ч. БУБА Баскет – Вардар
19.00 ч. Раднички - Тунджа

Събота, 12 март:
17.00 ч. БУБА Баскет – Раднички
19.00 Тунджа – Вардар

Неделя, 13 март:
9.00 ч. Вардар – Раднички
11.00 ч. Тунджа – БУБА Баскет
12.30 ч. Награждаване и закриване на шампионата
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР