София. Арсенал се насочва към летния трансферен прозорец с доста

...
София. Арсенал се насочва към летния трансферен прозорец с доста
Коментари Харесай

Сезам Бонус анализ: Какво трябва да промени Артета през лятото

София. Арсенал се насочва към летния трансферен прозорец с много положително въодушевление. се радват на отлична форма в последните си мачове и към момента имат преднина в борбата за топ 4. И въпреки всичко, лятото ще бъде много интензивно, а клубът ще търси най-малко 6 нови играчи. На кои позиции ще се търсят нови играчи и кои са най-спряганите имена? Точно това ще разгледаме в следващия разбор.

Според спортният шеф Еду, „ клубът е заложил на подмладяване, което в огромна степен е сработило през този сезон, само че в този момент е време да бъде направена идната крачка “. „ Топчиите “ ще се концентрират върху качеството, а най-наложително наподобява приличането на нов централен нападател.

Тимът се раздели с Абумеянг през зимата. Бившият капитан на Арсенал вкара 11 гола в първите си 19 мача за Барса. Постижение, с което не могат да се похвалят актуалните нападатели на „ Емирейтс “. Договорът на Александър Лаказет изтича през лятото, а Еди Нкетия не демонстрира, че е подготвен за титулярната позиция.

Тимът ще търси наложително и централен полузащитник, а най-спряганите имена са тези на Рубен Невеш и Юри Тилеманс.

Може ли Габриел Жезус да реши проблемите?
Арсенал е свързван с съвсем всеки класен нападател в Европа, само че едно име се загатва доста по-често – това на Габриел Жезус. 25-годишния бразилец играе значима роля в ротацията на Пеп Гуардиола, само че не може да заслужи непрекъснато място в стартовата единадесеторка на Манчестър Сити.

От сезона 2018/19 насам, единствено един състезател на „ артилеристите “ (с повече от 150 игрови минути) е вкарвал по-често от 0.51-те гола на всеки 90 минути за Жезус. Става въпрос за Пиер-Емерик Абумеянг. Бразилецът остана много потентен, даже и получавайки доста по-малко минути от Абумеянг и Лаказет. Не е за занемаряване фактът, че Жезус построи и шампионски нрав, какъвто липсва в младия състав на „ артилеристите “.

Статистиката, с която разполага Сезам, дава още преимущества за сходен трансфер. Никой състезател на Арсенал не е печелил толкоз топки в противниковата половина, колкото Габриел Жезус в последните три сезона. Мартин Йодегор излезе леко пред бразилеца през този сезон, а двамата могат да образуват пресиращо дуо, което би затруднило всеки противник.
Не на последно място,, с което възможностите на актуалният им състезател за титулярно място стават все по-илюзорни.

Исак може да бъде съвършения сътрудник
Отново се базираме на изявление от Еду, което гласи, че „ Арсенал се нуждае от двама нови нападатели “. 22-годишната звезда на Реал Сосиедад Александър Исак има всички нужни качества да размени Лаказет. Той е висок, здрав, бърз и разполага с фантастична техника. Единствената паника е обвързвана с неналичието на супер реализаторски инстинкт.
Най-доброто достижение на Исак за един сезон е 17 гола, което надали ще снижи изключително коефициента за бъдещата купа на Арсенал в тиражите на Сезам България. Той обаче може да бъде употребен и по крилото, а двамата с Жезус могат да сменят всяка позиция в атакуващата групировка на Арсенал.

„ Червен демон “ в халфовата линия
Арсенал имаше потребност от опорен халф от години и откри подобен в лицето на Томас Партей. Той е превъзходен, само че е единствено един. Йодегор се вписа чудесно в ролята на атакуващ халф, само че би трябвало още един човек, който да балансира сред двете етапи на играта. Към този миг, Артета разполага с Гранит Джака и Мохамед Елнени. Контрактът на египтянина изтича, само че той има предпочитание да остане. Класата му обаче надали е задоволителна за титуляр. Джака пък има два пъти повече картони (35) в сравнение с голове и асистенции (15) в последните три сезона.

На пазара са Рубен Невеш и Юри Тилеманс. Португалецът обаче наподобява прекомерно скъпа алтернатива. Слабият сезон на Лестър пък отваря вратите за покупка на белгийския национал Тилеманс.
Юри разполага с разнородни гении и може да прави безусловно всичко по терена. Откакто се причисли към Лестър през сезон 2019/20, той е основал 135 шанса за гол (повече от всеки състезател на Арсенал), върнал си е топката 96 пъти (повече от всеки различен състезател на Арсенал за интервала, с изключение на Букайо Сака и Николас Пепе. Той е опитал 5 703 паса, от тях 1 882 напред (повече от всеки състезател на Арсенал). Към тези статистики можем да прибавим още 197 извоювани единоборства и 88 прекъсвания на противниковите играчи. И при двете статистики, той изпреварва всички играчи на Арсенал.

Преди година нямаше по какъв начин да повярваме, че Лестър е подготвен да го продаде на пряк конкурент. След развиването на последния сезон обаче, това е един от най-очакваните прехвърляния. Ако би трябвало да заложим в Сезам, тъкмо Тилеманс ще бъде идеалното ново попълнение за Арсенал.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР