София. АЕЦ Белене“ е стратегически важна за България. Тя е

...
София. АЕЦ Белене“ е стратегически важна за България. Тя е
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: АЕЦ „Белене“ е стратегически важна за България, тя е единственият вариант да осигурим евтин ток за бита и бизнеса

София. АЕЦ „ Белене “ е стратегически значима за България. Тя е единствения вид да осигурим на ниска цена ток за бита и бизнеса. За страдание единствено ние бяхме поредни в това отношение. Защото, в случай че през 2008 година бяхме почнали да построяваме централата в Белене, през днешния ден единия блок към този момент щеше да работи и до 2023 година, най-късно, и двата блока щяха да действат. Това зави в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . „ Станишев спря плана, а първото държавно управление на Борисов на практика го затвори. Сега с огромно закъснение, в което няма никакво подозрение, ние тръгваме да осъществяваме един стратегически за България план. Според разбор на БУЛАТОМ от лятото е ясно, че енергоносителите в района, като цяло, са незадоволителни, а ние продължаваме да се чудим да построяваме ли спомагателна нуклеарна мощ “, съобщи той. По думите му силата от нуклеарните централи е най-екологично чиста и най-евтина, тъй че точно нейното присъединяване в микса, който образува крайната цена на тока е това, което разрешава на семействата и бизнеса в България, да продължат да устоят на все по-нарастващите цени на енергоносителите.
Румен Петков бе свикан за коментар и по случая „ Хашоги “. Според него реакцията на водещите международни демокрации против зверското закононарушение, е замъглена от финансовите контракти, които те имат със Саудитска Арабия, което нарушава всевъзможни правила, върху които се крепят устоите на демократични страни и обединявания като Съединени американски щати и Европейски Съюз. „ В случая приказваме за грубо погубен човек. За погубен публицист и смазване на свободата на словото, а против това закононарушение стоят 410 милиарда $ контракт и президент като Доналд Тръмп, който споделя, че за него са значими парите, а не свободата на словото. Не може и европейска Франция – люлката на демокрацията на Стария континент, да има президент, който споделя, че има 1.5 милиарда $ или евро контракти със Саудитска Арабия, и че те са му доста значими. Щом тези пари са толкоз значими, тогава тези международни водачи да излязат и да кажат: „ Ние одобряваме манталитета на Сталин, на Хитлер “. Така най-малко ще стане ясно, че за тях убийството на журналиста няма никакво значение “, съобщи ръководителя на АБВ.
„ Има и втори въпрос. Аз не разбирам българските институции в тази ситуация! Те мълчат. АБВ желае нашето държавно управление в Европейски Съюз, да предложи заледяване на всички връзки със Саудитска Арабия. Искаме нашето държавно управление да каже в НАТО: „ Точка! Никакви доставки на оръжие няма да изпълняваме за тази страна, тъй като там убийството на публицист се възприема, като нещо обикновено “.
По време на присъединяване си Петков бе свикан за мнение и по отношение на арестите в организацията, която дава българско поданство на чужденци. По негово мнение процеса би трябвало да бъде надалеч по-регулиран и с ясни правила, тъй че да не разрешава корупционни практики. „ Опитите за внушения, че в този момент прокуратурата извършва политическа поръчка са нелепи. Това, което в този момент е по-важно е да има обединен стандарт, в който да е заложено ясно, какво разбираме ние под български генезис. Нали разбираме, че седем министерства и три организации да бъдат ангажирани с това, да удостоверят дали претендента за българско поданство дава отговор на неразбираемите критерии, основава корупционна среда, която няма по какъв начин да бъде заобиколена “, уточни той и попита, за какво парламентарната комисия, която е натоварена с това да следи за работата на организацията не е упражнила никакъв надзор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР