Sofia24.bg ще ви разкаже за най-вкусният сред всички плодове, който

...
Sofia24.bg ще ви разкаже за най-вкусният сред всички плодове, който
Коментари Харесай

Най-вкусният сред всички плодове, който има и царска корона

Sofia24.bg ще ви опише за най-вкусният измежду всички плодове, който има и царска корона. Той е освен апетитен, само че има и лечебни свойства. Ананасът е тропическо растение и плод. Учени настояват, че неговта татковина е Южна Америка. Христофор Колумб открива този другоземен плод за европейците. Ананасът съдържа около 80-86% вода, органични киселини (преобладаваща е лимонената киселина), минерали и азотните субстанции. Ананасът е плод, богат на желязо, калий, калций, йод, витамини от групата В, витамин А и С. Затова той е извънредно потребен в битката против грипа. 

Ананасът се е употребявал като противовъзпалително средство против кашлица и простуда, както и за ограничение появяването на инфекции. Съдържа ензима бромелин, който подтиква храносмилането. Бромелинът взе участие и в разграждането на протеини в кръвния поток и в тъканите. Бромелинът подкрепя възстановителните процеси при травми, рани и изгарания, както и при лекуването на разширени вени. Ананасът въздейства добре върху функционалността на задстомашната жлеза. 

Този другоземен плод провокира натурален дренажен резултат, който разрешава на тялото ни да отстрани непотребните течности. Така ананасът противодейства на задържането на вода, което се образува в организма заради заседналия метод на живот, потреблението на тесни облекла, диети богати на сол и потреблението на алкохол или тютюн. Този плод съдържа витамин С, който пък защищава от сърдечни болести и оказва помощ при усвояването на желязо от алените кръвни кафези. Ананасът усъвършенства кръвообращението и здравето на сърцето. Поддържа имунната система. 

Въпреки че в наше време се намира елементарно в супермаркета, в предишното това е бил плод, който се е консумирал най-вече от богати хора, тъй като е бил доста безценен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР