Sofia Open, полуфиналРафаел Матос/Давид Вега Ернандес – Юго Ниш/Ян Желински

...
Sofia Open, полуфиналРафаел Матос/Давид Вега Ернандес – Юго Ниш/Ян Желински
Коментари Харесай

Ниш и Желински оформиха финала на двойки в София


Sofia Open, полуфинал
Рафаел Матос/Давид Вега Ернандес – Юго Ниш/Ян Желински 7-5 5-7 10-
5

Вторият полуфинал при тандемите на Sofia Open ни предложи същинска драма, траяла два часа. Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес се пребориха за триумфа над Юго Ниш и Ян Желински със 7-5 5-7 10-5

В мача за трофея вторите сложени ще се изправят против Фабиан Фалерт и Оскар Оте .

Поляците влязоха в мача по-добре, пробиха първи и поведоха с 4-1. И двамата обаче изпитваха усложнения при вкарването на първия си сервис през днешния ден, намирайки задачата в по-малко от половината случаи (44%).

Това отвори опция пред съперниците им да се върнат в сета. Сториха го за 4-4, след което резервираха натиска и съумяха да излязат напред в резултата за пръв път в срещата при 6-5. Матос и Ернандес бяха покрай рибрейк, само че пропуснаха да осъществят възможностите си в идващия гейм – 5-7.

Втората част бе още по-оспорвана като този път и двата тима не допускаха спад в представянето си. Ниш и Желински стабилизираха играта си на сервис и избавиха брейкбол при 1-1, след което не съумяха да материализират и своя опция при 4-3.

При 6-5 и 30-40 Желински пресече ловко на мрежата замяна на форхенди и затвори частта, гарантирайки шампионски тайбрек за двойката си. Началото обаче бе неприятно – като изключим един акуратен лоб, те изгубиха 6 от първите 7 точки.

Разликата се оказа невъзможна за изтриване и дуелът завърши при 7-5 5-7 10-5.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР