Соевите продукти, които много от привържениците на здравословното хранене използват

...
Соевите продукти, които много от привържениците на здравословното хранене използват
Коментари Харесай

Соевите продукти са вредни за здравето

Соевите артикули, които доста от последователите на здравословното хранене употребяват като сурогат на месото и кравето мляко, могат съществено да увредят здравето, написа „ Health.News ”.

Френски учени са изследвали 55 соеви продукта, в това число десерти, сосове и питиета, и са открили, че в соята се съдържа високо количество фитоестроген, който въздейства на хормоните. В някои случаи това може да предизвика онкологични болести.
В соята се крият и рискови хербициди, с които се пръска растението. Тези субстанции са избрани като „ допустимо канцерогени ”.
Соята съдържа детайли, които понижават усвояването на калций, желязо, цинк, магнезий и протеини. Освен това блокират синтеза на хормоните на щитовидната жлеза и могат да провокират хипотиреоидизъм и онкологични болести.
По-рано учени от университета „ Тафт ” в Съединени американски щати откриха, че онкологичните болести постоянно пораждат поради небалансирани диети, в които участва прекомерно доста модифицирано месо и захар и няма задоволително зърнени култури, плодове, зеленчуци и млечни артикули. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР