Содата за хляб може да бъде полезна в градината по

...
Содата за хляб може да бъде полезна в градината по
Коментари Харесай

Подхранете градината си с малко сода за хляб и се радвайте на здрава и плодородна реколта

Содата за самун може да бъде потребна в градината по доста способи. Тя може да защищити растенията ви от заболявания или вредители. Малко градинари обаче знаят, че содата може да усили реколтата и да усъвършенства качеството ѝ. Може да се употребява освен за млади растения, които туко-що сте посадили, само че и към този момент за такива, които са дали и плод. В идващите редове ще ви срещнем с няколко потребни качества на содата в градината.

Разтвор за краставици

С този разтвор краставиците ще ви бъдат дълго време зелени и ще дават плод. Необходимите сформира са единствено две: 2 супени лъжици сода и 10 литра гореща вода.
 Да почистим дивана със сода за самун Да почистим дивана със сода за самун
Просто, бързо и дейно разчистване и ободряване е нашата цел. Ако постоянно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прахуляк и акар...

Смесете двете съставки и полейте в корена на всяка краставици. На един корен се поставят към 0,5 л. Ако отглеждате културата навън, то направете процедурата при изсъхнало време.

Ще видите, че краставиците ви са по-здрави и по-плодоносни и ще им се радвате даже до късна есен.

Ако пък сте забелязали, че по растенията има мана. То можете да извършите разтвор от сода и течен сапун и 10 литра вода. Количеството от първите две съставки е по 50 грама. Разбъркайте и напръскайте листата на краставицата. Нужни са до 3 такива третирания, с цел да са изцяло здрави. Правете го заран или вечер, когато слънцето не е толкоз блестящо.

Също по този начин, би трябвало да внимавате със содата. Да, тя е потребна за растенията и може да ги защищити от доста заболявания и даже вредители, само че когато е в огромни количества ги разболява. Прекаленото количество сода може да докара до пожълтяване на листата и в последна сметка растението да не дава плод. Ако се съмнявате, че сте поставили повече, то можете да добавите повече вода, която в никакъв случай не е непотребна и е изцяло безвредна.

Подхранването със сода би трябвало да се прави три пъти през сезона. Тя усилва интервала на реколтата, защищава от нездравословните атмосферни въздействия, заболявания и неприятни другари в градината ви. Също по този начин, содата работи удобно освен на краставиците, само че и на доматите и патладжаните.

В допълнение, в случай че видите, че по краставиците или друга просвета има прекалено много празни цветове, то содата ще ви помогне и за това. Опитайте и сами вижте какъв брой е потребна. Най-хубавото е, че можете да я употребявате разтворите от содата непрекъснато през целия сезон – от цъфтежа до зреенето и добива на реколтата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР