Собтсвеникът на сайта Биволъ Асен Йорданов обмисля да заведе дело

...
Собтсвеникът на сайта Биволъ Асен Йорданов обмисля да заведе дело
Коментари Харесай

Собственикът на "Биволъ" обмисля да съди прокурор за клевета по случая с "ТАД Груп"

Собтсвеникът на уеб страницата " Биволъ " Асен Йорданов обмисля да заведе дело за клюка против прокурор Евгения Станкова във връзка изказванията, че е имало скришен чат през " Телеграм " сред него и един от упрекнатите за кибертероризъм – притежателя Иван Тодоров, комерсиалния шеф Георги Янков и служителя Кристиян Бойков.

" Аз съм визиран в това изказване като притежател на " Биволъ ". Иван Тодоров въобще не го познавам, " Телеграм " в никакъв случай не съм употребил в живота си. Не познавам никой от " ТАД Груп ". Абсолютно в никакъв случай не съм имал никакъв контакт с тях и никакви секрети чатове не сме правили. Не сме получавали две седмици авансово никакви данни от Национална агенция за приходите. Получихме ги, когато ги получиха всички медии ", съобщи пред " Дневник " Асен Йорданов.

" Това се прави с доста злокобна цел – подготовка за наказателен удар против " Биволъ " от спецпрокуратурата. Никой не ме е потърсил от профилираната прокуратура да ми зададат обикновени въпроси. Такива обвинявания не се вършат инцидентно. Явно приготвят заличаване на " Биволъ ". Един удар против една свободна медия като " Биволъ " по някакви тотално изфабрикувани обвинявания, е най-зловещ образец на сталинско мракобесие от най-тежките години на диктатутрата, в която сме живели в предходния режим. Явно приготвят такава реалност в България ", разяснява Йорданов.

Той съобщи, че счита да заведе дело за клюка и прокурор Станкова да потвърждава в съда по какъв начин е провел скришен чат с " ТАД Груп ", по какъв начин съм употребявал " Телеграм " и така нататък

" Явно целят похищение на вниманието от същинската причина за теча. Факт е, че в две малките екрани, които са близки до властта, разгласиха тази информация с паролите за достъп ", сподели Йорданов.

Той назова изказванията на прокуратурата " политическа поръчка за принуда ", която идва от хората, които ръководят страната; от тези, за които " Биволъ " е неуместен, тъй като разкрива корупционните покупко-продажби, сенчестите връзки с проведената престъпност и мръсните каузи от тяхната биография.

Асен Йорданов сподели, че и направил инспекция и е открил, че и неговите персонални данни са изтекли от Национална агенция за приходите. " И аз съм пострадал. Мога да повеждам дело ", сподели Йоранов и добави, че ще сезира Европейски Съюз, Европейска комисия и посолствата в България на демократичните страни, " тъй като това може да се случи на следващия ден на всеки, който си нарочат ".

По-рано през днешния ден на страницата на " Биволъ " във Facebook бе оповестен къс коментар по тематиката.

" Прокуратурата през днешния ден избълва следващата порция дивотии против нас. Имало било " скришен чат " сред нарочения хакер и " притежателя на Биволъ ". Всички наши чатове са секрети, а също така са и анонимни. Разследващата публицистика се базира на прецизно съблюдаване на тайната на източника. " Биволъ " постоянно е спазвал етичните правила на специалността и разкритията ни са извънредно в интерес на публичния интерес. Особено внимаваме да не засегнем никого отвън въвлечените корупционери на власт, които са обект на нашите материали ", пишат още от " Биволъ ".

" Инсинуациите на Цацаров/Пеевски са следващата фаза от свинското възмездие за нашите следствия, които разкриват мащабите на мафиотското завладяване на страната ", акцентират от " Биволъ ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (97)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР