Собствениците на танкери в Европа се стремят да увеличат максимално

...
Собствениците на танкери в Европа се стремят да увеличат максимално
Коментари Харесай

Губят или печелят европейските собственици на танкери от санкциите срещу руския петрол

Собствениците на танкери в Европа се стремят да усилят оптимално доставките на съветски нефт преди енергийните наказания против Москва да влязат в действие през декември.

Предстоящите наказания в този момент пораждат опасения измежду европейските преработватели и корабособственици, че могат да бъдат включени в черния лист за правене на бизнес с Русия, написа деловото издание The Wall Street Journal.

Гръцките притежатели на танкери, които управляват близо една трета от международния петролен флот, са преместили към половината от размерите за доставка на съветския нефт през май и юни, настояват брокерите.
 Превозът на съветски петрол с танкери стана доста доходно занятие, кой го прави
Превозът на съветски петрол с танкери стана доста доходно занятие, кой го прави

Тарифата за транспорт се е утроила

Според оценките на Lloyd`s List Intelligence гръцките кораби са създали 151 визити в съветските пристанища в Черно и Балтийско море през тези два месеца, спрямо 89 визити през същия интервал година по-рано.

" Никой не може да каже какво ще се случи с пазара на танкери след влизането в действие на глобите ", сподели основният изпълнителен шеф на гръцка корабна компания, поискал анонимност.

Той обаче сподели: " В последна сметка това може да е чист позитивен резултат, защото търсенето на нефт към момента е високо и е евентуално да бъдат ангажирани кораби, с цел да докарат нефт от други страни като Съединени американски щати и Близкия изток.

А това, съгласно него, значи, че танкерите " ще пътуват на дълги дистанции, и ще печелят повече пари ".

Изданието написа, че съветските доставки за Азия в този момент са се нараснали фрапантно. Според доставчика на енергийни данни Vortexa Китай съвсем е удвоил потреблението си на съветски нефт до приблизително 1,13 милиона барела дневно през юни от 670 000 барела дневно през февруари. Покупките на съветски нефт от Индия се усилиха съществено.
 Как съветските танкери (ще)
Как съветските танкери (ще) " заобикалят " петролното ембарго

Транспортирането на съветски нефт се е трансформирало в " доста, доста печеливш " бизнес, съгласно специалист

" Въз основа на тази наклонност наподобява допустимо Русия да изнесе целия разполагаем нефт без купувачи от Америка или Европейския съюз ", сподели Дейвид Веха, основен анализатор във Vortexa, представен от вестника.

В сходство с шестия пакет от антируски наказания, признат от Съвета на Европейски Съюз през юни, от началото на декември се вкарва възбрана за транспорт на съветски нефт по море.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР