Собствениците на отборите от Националната баскетболна асоциация (НБА) одобриха промяна

...
Собствениците на отборите от Националната баскетболна асоциация (НБА) одобриха промяна
Коментари Харесай

Отборите от НБА приеха наказания за симулация и по-голяма възможност за треньорите да оспорват съдийските решения

Собствениците на тимовете от Националната баскетболна асоциация (НБА) утвърдиха смяна на разпоредбите от идващия сезон, като одобриха санкции за симулации по време на мачовете и по-голяма опция за треньорите да оспорват съдийските решения, заяви Агенция Франс Прес.

Състезателният комитет на НБА, който включва играчи, треньори, съдии, притежатели на клубове и ръководители на тимовете одобри с единогласие новите правила.

Новото предписание за симулация, което беше въведено като пробно предишния сезон, ще носи на играча механически фаул и другият тим ще има опция да извърши наказателни удари. Провинилият се състезател обаче не може да бъде изпъден от игра.

Съдиите няма да бъдат принудени да стопират играта при симулация, което ще разреши на тима, който нападна, да приключи акцията си.

НБА продължава и със системата за предизвестия, следвани от санкции след мачовете, която бе въведена през 2012 година, само че е употребена рядко.

Треньорите пък към този момент ще имат опция повторно да оспорват съдийските решения, в случай че първият случай обаче е бил сполучлив.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР