Собствениците на кучета са подложени на по-малък риск от сърдечно-съдови

...
Собствениците на кучета са подложени на по-малък риск от сърдечно-съдови
Коментари Харесай

Какво правят кучетата със сърцето на стопаните си

Собствениците на кучета са подложени на по-малък риск от сърдечно-съдови болести, съгласно проучване, в което са взели участие 3,4 млн. шведи.

Екипът учени е направил относителен разбор на данните от националния медицински указател на жителите на 40 до 80-годишна възраст и на база-данните за притежателите на кучета, пище Би Би Си.

Така разкрил, че притежателите на кучета доста по-рядко страдат от заболявания на сърцето. Това се отнася изключително мощно за стопаните на териери, ретривъри, хрътки и другите ловни породи.

Всяко посещаване при доктор в Швеция се вписва в специфичен народен указател, а от 2001 година всички притежатели на кучета също се записват наложително. Това разрешило на шведските учени да създадат огромното изследване на данните от 2001 до 2012 година

Основната причина за положителното здраве на притежателите на кучета е несъмнено основно в по-активния метод на живот. Освен това обаче се трансформират микробиомите – съвкупността от микроорганизмите в човешкото тяло. Според откривателите кучетата могат да въздействат на човешките микробиони, защото внасят в дома нови микроби, с които при други условия индивидът не се сблъсква.

Данните демонстрират, че кучетата „ пазят “ най-добре здравето на притежателите, които нямат фамилии. Според резултатите рискът от гибел понижава с 33% при самотните стопани на кучета, а рискът от сърдечни болести пада с 11% спрямо другите самотни хора без кучета.

Предишни проучвания сочеха, че самотните хора като цяло са по-застрашени от сърдечни болести. Вероятно кучето играе ролята на фамилията и по този начин рискът от заболяване се намалява.

Повечето притежатели на кучета споделят, че основната причина да ги имат е една – носят наслада. Заедно с дейното придвижване явно носят и здраве.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР