Собствениците на коли, оборудвани с устройства за манипулиране на вредните

...
Собствениците на коли, оборудвани с устройства за манипулиране на вредните
Коментари Харесай

Мерцедес Бенц загуби знаково дело в Съда на ЕС

Собствениците на коли, оборудвани с устройства за манипулиране на нездравословните излъчвания, като тези, употребявани в абсурда " Дизелгейт ", имат право на обезщетение. Това реши Съдът на Европейски Съюз в границите на дело, изправило физическо лице против мощната автомобилна група " Мерцедес Бенц ". 

Ищецът желае компанията да го компенсира за вредите, свързани с оборудването, включено в закупения от него дизелов автомобил с нелегално устройство, известно като " термичен прозорец ". То разрешава да се управлява пречистването на изгорелите газове от транспортните средства съгласно външната температура. През юли 2022 г Европейският съд с настрана решение дефинира тази процедура за противозаконна в множеството случаи.

" Мерцедес Бенц " реагира на правосъдното решение, заявявайки че " единствено фактически породената щета на купувача има значение в тази ситуация ". И прибавя, че " би трябвало да има нелегално манипулиращо устройство, което се оспорва в сегашния случай ".

Но даже този иск да се отнася до самостоятелен случай, казусът с манипулирането на нездравословните излъчвания визира доста огромен брой притежатели на коли.

Германски съд, отнесъл сходен иск до европейското правораздаване, ще би трябвало да приложи последното правосъдно решение от Люксембург. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР