Собствениците на емблематичния лондонски хотел Ritz - временен дом за

...
Собствениците на емблематичния лондонски хотел Ritz - временен дом за
Коментари Харесай

Емблематичният лондонски хотел Ritz се продава за 1 милиард долара

Собствениците на емблематичния лондонски хотел Ritz - краткотраен дом за кралски особи, държавници и кино звезди - намекнаха, че обмислят продажба на първокласното заведение.

По данни на източник, непосредствен до притежателите, се спекулира за цена от 1 милиард $.

Хотелът е открит през 1906 година от швейцарския хотелиер Сезар Риц. През него са минали доста известни персони като Чарли Чаплин. Хотелът е употребен и за политически срещи - там Уинстън Чърчил, Дуайт Айзенхауер и Шарл дьо Гол разискват интервенциите по време на Втората международна война.

Днес той предлага 111 стаи, 25 жилището, редица питейни заведения и заведения за хранене и Palm Court, където се сервира следобеден чай и е наложително мъжете би трябвало да носят вратовръзки.

Ritz е благосъстоятелност от 1995 година на близнаците Дейвид и Фредерик Баркли, които също по този начин са притежатели на вестник Daily Telegraph. По принцип те отхвърлят изявленията и дават доста малко обществено информация за своите бизнес тактики.

Според анонимния източник на организацията неотдавна братята са получили няколко непредвидени предложения за хотела. Предполага се, че в случай че получат задоволително добра оферта, те може и да продадат постройката.

Хотелът е бил оценен скоро на над 800 милиона паунда, а Баркли разгласили оценката, което съгласно източника е явен знак, че братята обмислят продажба.

Оборотът на заведението за 2018 година възлиза на 47 милиона паунда, а оперативната облага е 15 милиона паунда.

Независимият специалист по недвижими парцели Пол Олиф съобщи, че високата оценка, която разчита повече на престижа на хотела, в сравнение с финансовите му резултати, може да бъде спънка за възможна договорка. Според него обаче покупката на Ritz e трофей, което може да остави финансовите индикатори на назад във времето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР