Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна

...
Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна
Коментари Харесай

Синята зона във Варна ще е безплатна за електромобили

Собствениците на електрически коли ще употребяват синята зона във Варна и ще зареждат колите си от електростанциите изцяло гратис. Това е записано в новата Наредба за организация на придвижването на територията на община Варна, която получи утвърждението на съветниците на ПК " Транспорт " към Общинския съвет.

Предвижда се зоната за почасово платено паркиране да бъде въведена през май. Отначало ще има гратисен интервал, в който няма да се слагат скоби.

Цената за 1 час в синята зона ще бъде 1 лева Във Варна водачите ще имат опцията да заплащат и половинчасов престой. Тарифите за зоната за почасово платено паркиране ще бъдат прегледани на утрешното съвещание на ПК „ Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна.

За обслужването на синята зона Община Варна ще купи 18 електрическия автомобил, 5 хибридни коли и три нови „ паяка “.

Общинските съветници утвърдиха проектобюджета за 2018 година на активност „ Транспорт “, който възлиза на 8,2 млн. лв..

Те гласоподаваха също велопаркингите, които сега се управляват от районните кметове, да минат под ръководството на Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “. Съветниците показаха мнение, че по този метод паркингите за колела ще станат доста по-използваеми и ще се стопанисват по-добре.

На днешното съвещание беше обявено още, че цената на билета до „ Ракитника “ и „ Прибой “ към този момент е понижена. От през днешния ден пасажерите заплащат по 1 лева, вместо по 1,40 лева

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР