Торбички с фентанил, открити под „капана“ на дневен център в Ню Йорк

...
Собствениците на дневен център в Ню Йорк, където умря малко
Коментари Харесай

Собствениците на дневен център в Ню Йорк, където умря малко дете и трима други се разболяха от експозиция на опиати миналата седмица, криеха торбички с фентанил под капан врата в детската площадка, казва полицията.

Детективите от Ню Йорк изпълняваха заповед за обиск в апартамента в Бронкс в четвъртък, когато откриха наркотиците, включително голямо количество фентанил и други принадлежности, скрити от шперплат и плочки. Снимки, споделени от полицията, показват торби, пълни с прах вътре в „капана“ на няколко крачки от рафт с детски играчки.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Фентанил измъчва общности по границата между САЩ и МексикоФентанил: Новото лице на войната на САЩ срещу беднитеСАЩ обвиняват китайски компании в трафик на материали с фентанилКакво се крие зад скока на свръхдозата с фентанил в Мексико?< /h3>край на списъка

Мрачното откритие дойде почти седмица след като четири деца в детската градина в апартамента в Бронкс бяха лекувани от отравяне с опиати. Смята се, че една от жертвите, 1-годишният Николас Доминичи, е починал от излагането.

Операторът на дневния център Грей Мендес и наемателят на сградата Карлисто Асеведо Брито бяха обвинени в убийство поради „порочно безразличие“ при смъртта на Доминичи. Властите все още издирват трето лице, съпругът на Мендес и братовчед на Брито.


Преди да открие наркотиците под вратата на капана, полицията вече беше обявила откриването на килограм (2,2 фунта) фентанил, който е бил съхраняван близо до постелки, които децата са използвали за спане, заедно с множество устройства, използвани от трафикантите за смесване на наркотици и пресоване на тухли.

Федералните прокурори казаха, че 36-годишната Мендес е предприела стъпки, за да прикрие операцията с наркотиците на 15 септември, малко след като е разбрала, че някои от децата, за които се грижи, не се събуждат от дрямката си.

Преди да предупреди първите респонденти, тя се обадила на съпруга си, казаха властите. Той беше видян на записите от камерите за наблюдение да влиза в сградата миг по-късно, след което да напуска през задна уличка с множество пазарски чанти.

„Всичко това се случи, докато децата, бебетата, страдаха от ефектите на отравяне с фентанил и отчаяно се нуждаеха от помощ“, каза американският прокурор на Манхатън Деймиън Уилямс на пресконференция в сряда.

По време на явяване във федералния съд в Манхатън, адвокат на Мендес каза, че тя не е знаела за операцията с наркотиците, като същевременно предположи, че съпругът й е отговорен за наркотиците. 41-годишният Брито не говори по време на явяването си в съда.

И двамата са изправени пред доживотен затвор, ако бъдат осъдени по федерални обвинения за притежание с намерение за разпространение на наркотици, водещо до смърт и по едно обвинение за заговор. Те също бяха обвинени в щатския съд в убийство, непредумишлено убийство и нападение.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР