Собствениците на бензиностанции са предпазливи в коментарите си дали отстъпката

...
Собствениците на бензиностанции са предпазливи в коментарите си дали отстъпката
Коментари Харесай

Търговците на горива недоволстват срещу отстъпките

Собствениците на бензиностанции са внимателни в мненията си дали отстъпката от 25 ст. би трябвало да остане и даже да се усили след Нова година, както дават обещание другите политически партии. 

Търговците са скептични и към плановете на служебния кабинет за нова огромна стратегия за подкрепяне въз основата на по-големия налог облага, който се чака от  " Лукойл Нефтохим " за тази и идната година.

" Горивата поевтиняват поради спада на цените на суровината на интернационалните пазари. Това преразпределение на средства за обезщетения посредством частни компании, каквито са бензиностанциите, не е най-хубавият вид. Работата на търговците се усили трикратно, а от отстъпката се възползват най-много богатите консуматори. Надявам се да има различен вид за помощта ", разяснява Хаджидимитров. 

" Трябва да се обмисли деликатно новата скица на обезщетения. Сега част от по-малките търговци не могат да обезпечат отстъпката от 25 ст. на литър, защото тя се дава от бензиностанцията, а след това бизнесът си я получава от страната и по този начин на процедура я кредитира. Кредитът е към 10 милиона лева дневно. Ако страната желае да усили помощта, то този заем ще стане още по-голям и ще стане непостижим за бензиностанциите – т.е. не е това механизмът, който би трябвало да се ползва “, счита и Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР