Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред

...
Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред
Коментари Харесай

Собствениците на колата, смазана от дърво в София, ще търсят правата си по съдебен път

Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред столична болница, ще търсят правата си по правосъден път.
Инцидентът стана в сряда към 14:00 ч. пред входа на болница „ Царица Йоанна”. Колата била паркирана в „ Зелена зона”.
Сега семейство Григорови, които са от Перник, описа, че вредите по автомобила са огромни. Те го купуват преди към година, не създали застраховка „ Автокаско”.
Румен и Василка били в София дружно с щерка си и имали час за обзор в ИСУЛ. Когато се върнали от болничното заведение намерили колата си цялата изпочупена от падналото дърво. Казват, че ремонтът ще е огромен и нямат средствата за него. Очевидец подал сигнал на тел. 112. Пристигнал екип на пожарната, който отстранил дървото. По думите на семейство Григорови било явно, че то е изсъхнало.
Хора от квартала са подавали нееднократно сигнали за него. От Столична община не отхвърлиха, че са знаели за това, че дървото е изгнило и би трябвало да бъде отстранено.
„ Знаем за сухото дърво от няколко дни. Сигналът е препратен от районната администрация към нас. Самите специалисти в регион „ Оборище” са забелязали дървото. Подали са го надлежно към специалистите към дирекция "Зелени системи ", след което ние го възложихме на компанията реализатор. Тя не реагира на сигнала.
Дървото е паднало и заради тази причина ще наложим глоба на компанията реализатор. Столична община изплаща такива вреди по правосъден път”, изясни Димитър Данчев, шеф "Зелена система " в Столична община.
От началото на годината в София са отстранени повече от 500 рискови дървета. Предстои да бъдат засадени над 2000 фиданки по оживени булеварди, както и в парковете и градинките в столицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР