Собствениците и служители на добилата от години печална слава Глобал

...
Собствениците и служители на добилата от години печална слава Глобал
Коментари Харесай

Ето бизнесмените, арестувани за финансовата пирамида

Собствениците и чиновници на добилата от години печална популярност „ Глобал Маркетс “ са задържани за финансовата пирамида, която спецпрокуратурата разруши. Това твърди BIG5, като се базира на свои източници. Информацията бе представена и от БЛИЦ.

Йерархията на компанията за измами била следната: на върха на мошеническата конструкция са Йордан Моллов, Кирил Джабаров и Роберт Димитров. Моллов и Джабаров бяха упрекнати през 2014 за всяване на суматоха около банкрута на КТБ.

Следва Светла Цонева, която пък е началник на Ивайло Николов, Кирил Гърневски, Теодор Марков – хората, непосредствено осъществявали връзка с излъганите клиенти, написа още изданието.

Финансовите закононарушения на изброените цъфнаха още през 2014 година, когато Комисията за финансов контрол обръща внимание на вложителите, че сдружението „ Глобал Маркетс ” ООД със седалище и адрес на ръководство: гр. София, регион Витоша, ж.к. „ Манастирски ливади ”, ул. „ Майстор Алекси Рилец ” № 38, няма лиценз за осъществяване на активност като капиталов медиатор, както в Република България, по този начин и в границите на Европейския съюз.

Лицензът на сдружението е лишен наложително от КФН с Решение № 651- ИП от 14.07.2014 година за осъществени от „ Глобал Маркетс ” ООД и неговия шеф Йордан Моллов систематични нарушавания на Закона за пазарите на финансови принадлежности и актовете по използването му.

Констатираните от КФН систематични нарушавания включват осъществяване на непозволени дейности с активи на клиенти, в това число потребление на парични средства на клиенти при сключването на покупко-продажби за лична сметка на ИП и възпрепятстване на надзорната активност на КФН.

В КФН са постъпили голям брой тъжби и сигнали от клиенти и евентуални клиенти на,,Глобал Маркетс ” ООД, които се отнасят до порочни търговски практики, неуредени финансови взаимоотношения с клиенти в изключително огромни размери, потребление на неистинен документи, неизплащане на хонорари на чиновници, съзнателно въвеждане в подвеждане на клиенти по отношение на техните активи и осъществените с тях интервенции и други.Общата стойност на наложените от КФН наказания на,,Глобал Маркетс ” ООД и негови чиновници е над 150 000 лева

Всички издадени наказателни постановления за осъществените нарушавания са обжалвани от сдружението, което е попречило влизането им в действие.

Групата обаче, продължава да работи. В началото на 2018 година излиза наяве, че компанията сменя имената си в търсене на жертви. Предаване на „ Господари на ефира “ оттогава разкрива, че схемата продължава да работи на цялостни обороти. Последно Джабаров и Моллов се показват като съдружници на Golden Spirit Asset Managment.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР