Собственици на автомобили Тесла в България си дадоха среща в

...
Собственици на автомобили Тесла в България си дадоха среща в
Коментари Харесай

Собственици на Тесла отпуснаха педала в пловдивско заведен...

Собственици на коли " Тесла " в България си дадоха среща в Пловдив през уикенда. Около 20 електрическия автомобил с отличителния знак се подредиха на паркинга на ресторант " Малката Марица ". След като си побъбриха и разгледаха возилата, притежателите седнаха на тежка софра в заведението. Неформалният клуб " Тесла " събра притежатели на основаната по концепция на ексцентричния милиардер откривател Илън Мъск марка коли от цяла България. На паркинга имаше най-различни модели на " Тесла " - от най-популярната Y, до моделите 3, X, S.

" В началото бяхме трима-четирима притежатели на " Тесла ", в този момент в последните месеци се записват по десетина дневно в България ", похвали се пред " Марица " Павел Главинов, който е измежду основателите на срещата. Електроколите на Мъск към този момент са над 600 у нас, при общо 22 хиляди продадени в света. 

Чисто нов автомобил коства от 50 до 150 хиляди лв., а Пловдив може да се похвали с първите две купени " Тесли " у нас още през 2015 година. 

Според участниците в сбирката в " Малката Марица " най-продаваният модел у нас е  " Тесла Y ". Този вид е оборудван с един електромотор и е със задвижване на задните колела, а с едно зареждане на батерията може да измине 430 км.

" Да имаш електрически автомобил, е скъпо като начална инвестиция, само че във времето излиза доста по-евтино, тъй като животът им е по-дълъг и оттова обезценката на самата кола е доста по-малка, в сравнение с чисто нова кола с ДВГ. По-скъпо е, тъй като няма използвани. Три пъти по-евтино излиза да имаш Тесла, в сравнение с кола с мотор ", посочи преимуществата на електрическото возило Павел Главинов. 

Според него сега инфраструктурата в България е на положително равнище за притежателите на " Тесла ". " Има задоволително зарядни станции на фона на броя на коли, можем да стигнем до всяка точка на България, без да се постанова да чакаме да зареждаме. В Гърция и още доста страни обаче имат подобен проблем ", описаха притежатели на колата на бъдещето. Не е добре обаче, че най-близо формален сервиз за " Тесла " има в Букурещ.  

" Големият проблем у нас е неналичието на местоположения за зареждане по автомагистралата. За да се построи една зарядна станция с няколко колонки на Тесла би трябвало в средата на аутобана да се закара ток от порядъка на 4-8 мегавата от НЕК. Това е повече, в сравнение с харчи един мол в огромните градове. Затова би трябвало да има държавна политика да се дефинират местоположения, на които да се закара задоволително ток ", обобщава Павел Главинов. Засега нова " Тесла " може да се купи единствено в случай че си я поръчаш онлайн, а след това отидеш да си я вземеш в Западна Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР