Собственикът на Туитър Илон Мъск, най-богатият човек в света, препоръча

...
Собственикът на Туитър Илон Мъск, най-богатият човек в света, препоръча
Коментари Харесай

Илон Мъск призова американците да гласуват за Републиканската партия на междинните избори

Собственикът на Туитър Илон Мъск, най-богатият човек в света, предложи на гласоподавателите да изберат на утрешните междинни избори претендентите на републиканците за Конгреса на Съединени американски щати, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Към без значение мислещите гласоподаватели: споделената власт лимитира най-лошите ексцесии и на двете партии, по тази причина предлагам да гласувате за републикански Конгрес, като се има поради, че президентството се държи от демократите ", съобщи Мъск в Туитър.

След като Мъск купи Туитър, правозащитни организации подложиха на рецензии позицията му по отношение на модерирането на наличие в обществената мрежа, а повода за това стана оповестената от него поддръжка за безспорната независимост на словото, която съгласно тях може да ускори дезинформацията и насаждането на ненавист в Туитър.

Американската Демократическа партия на президента Джо Байдън е изправена пред тежка битка, пробвайки се да си резервира контрола над Конгреса на изборите на следващия ден.

 

To independent-minded voters:

Shared power curbs the worst excesses of both parties, therefore I recommend voting for a Republican Congress, given that the Presidency is Democratic.
— Elon Musk (@elonmusk)
Прогнози за изборите и социологически изследвания демонстрират, че републиканците имат доста огромен късмет да завоюват болшинство в Камарата на представителите, а контролът върху Сената евентуално ще бъде по-оспорван.

Мъск преди е заявявал, че би дал своя вот за републиканците, само че акцентира, че поддържа умерените и от двете страни на барикадата.

" Твърдите демократи или републиканци в никакъв случай не гласоподават за другата страна, тъй че самостоятелните гласоподаватели са тези, които в действителност вземат решение кой е отпред! ", добави Мъск в Туитър.

Това не е първата обява на притежателя на Туитър, обвързвана с политика. Преди дни той намерено нападна Александрия Окасио Кортес - член на Камарата на представителите от Демократическата партия, която се бори за втори мандат, напомня Българска национална телевизия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР