Собственикът на платформата за социални медии X (Twitter) Илон Мъск

...
Собственикът на платформата за социални медии X (Twitter) Илон Мъск
Коментари Харесай

Груба шега: Мъск дава 1 млрд. долара на Wikipedia, ако се казва Dickipedia

Собственикът на платформата за обществени медии X (Twitter) Илон Мъск още веднъж влезе в новинарските изявления с смешка в типичния си жанр.

Най-богатият човек в света се подигра с енциклопедичния уебсайт Wikipedia, като предложи " да им даде един милиард $, в случай че си сменят името на Dickipedia ".

" В интерес на точността ", добави той, визирайки избягването на уеб страницата от страна на професионалните и университетските общности заради свободно редактируемата му система.

Шегата беше част от по-дълга поредност от постове, критикуващи онлайн енциклопедията, заяви Foxbusiness.

I will give them a billion dollars if they change their name to Dickipedia https://t.co/wxoHQdRICy
— Elon Musk (@elonmusk) October 22, 2023

Мъск сложи под въпрос Фондация Wikimedia – организацията с нестопанска цел, която дава отговор за Wikipedia поради честите ѝ апели за дарения от потребителите.

" Чудили ли сте се в миналото за какво Фондация Wikimedia желае толкоз доста пари? Те сигурно не са нужни за действието на Wikipedia ", написа Мъск в X.

" Wikipedia по своята същина е йерархична и заради това е обект на пристрастия от страна на по-висшестоящите редактори, без значение от техните заслуги ", продължи с постовете предприемачът.

Wikipedia is inherently hierarchical and therefore subject to the biases of higher ranking editors, independent of their merits.@CommunityNotes requires people with historically different points of view, based on how they have rated and written Notes, to agree in order for…
— Elon Musk (@elonmusk) October 23, 2023 Той съпостави Wikipedia с функционалността за поправяне на информацията в X, известна като " бележки на общността ".

" CommunityNotes изисква хора с исторически разнообразни гледни точки, въз основа на това по какъв начин са оценявали и писали мнения, да бъдат показани на обществеността ", продължи Мъск.

Community Notes разчита на подадените от потребителите материали, с цел да дефинира дали е нужна промяна на изказване, направено в обява в платформата.
" Изключително значимо е, че даже аз, като контролиращ акционер на компанията, не мога да трансформира резултата от дадена записка. Това е извънредно основна разлика ", добави той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР