Собственикът на нелегалния старчески дом „Тева“ във Врачанския Балкан, станал

...
Собственикът на нелегалния старчески дом „Тева“ във Врачанския Балкан, станал
Коментари Харесай

Осъдиха на 2.6 години затвор собственика на Къщата на ужасите във Врачанския Балкан /снимки/

Собственикът на незаконния старешки дом „ Тева “ във Врачанския Балкан, станал прочут като Къщата на ужасите Валентин Йорданов бе наказан на 2 години и половина затвор, видя кореспондент на организация BulNews. Присъдата бе прочетена преди минути от състав на врачанския областен съд, с ръководител Лидия Крумова. Освен ефикасната присъда Йорданов ще би трябвало да заплати и 50 000 лв. обезщетение на родственик на единия умрял в Къщата на ужасите 47-годишният Васил Д. Присъдени са му и разноските по делото в размер на 7 566.71 лв. и държавната такса от 2 000 лв..
В правосъдната зала Валентин Йорданов бе оневинен по в началото повдигнатите обвинявания за съзнателно умъртвяване на двама от „ клиентите “ на старческия дом. Той бе приет за отговорен за причиняване на „ гибел по несъобразителност “ на 47-годишният Васил и 89-годишният Ангел Йорданов.
Решението на магистратите предстои на обжалване в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Днес подсъдимият отхвърли всевъзможен коментар, а лелята на умрелия 47-годишен Васил съобщи, че не е удовлетворена от присъдата и прикани Йорданов да каже истината, по какъв начин всички хора в старческия дом са били под ключ и в мизерни условия.
Припомняме, че след подаване на сигнал през 2011 година, за хора битуващи в безчовечен условия инспектори от община Враца идват на инспекция в незаконния дом. Влизайки в базата те попаднали на неподвижни остарели хора, за които на се полагали грижи. По телата им е имало рани от залежаването. Студът и вонята били нетърпими. В една от стаите на третия етаж лежал в изпражненията си 89-годишният дядо Ангел от село Ракево. Той бил увит с две пропити от урина одеяла, а на масичката до леглото му имало коричка самун и канче вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР