Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев влезе в Съвета на Глобалната

...
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев влезе в Съвета на Глобалната
Коментари Харесай

Собственикът на Лудогорец влезе в Съвета на Глобалната инициатива на Бил Клинтън

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев влезе в Съвета на Глобалната самодейност на някогашния американски президент Бил Клинтън. Главният изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ и съпредседател на Domuschiev Impact се включва в задачата за решение на проблемите на съвремието.

Глобалната самодейност на Клинтън (CGI) е водещата стратегия на Фондация Клинтън, която има за цел да сътвори и приложи решения за най-належащите провокации в света, като изменението на климата, справедливостта в опазването на здравето и приобщаващото икономическо възобновяване и растежа.Ръководството на организацията с нестопанска цел, основана от Бил Клинтън, е повече от звездно. От стартирането на програмата участниците в CGI са поели над 3600 уговорката, които са подобрили живота на над 435 милиона души в 180 страни.

Инициативата има за цел да сплоти хора от всички сфери на живота в обща визия, която може да докара до резултати за по-светло настояще и бъдеще.

Справянето с тези провокации изисква голяма сила и лидерски умения, с цел да въодушеви смяна. И това са качества, с които президентът Клинтън постоянно е бил прочут.

През май тази година той беше в София - първото му посещаване в България от 1999 година, когато към момента беше настоящ президент и първият настоящ президент на Съединени американски щати, посетил страната. Посещението му беше по покана на Кирил Домусчиев, изпълнителен шеф на Хювефарма, българска фармацевтична компания с световно и преобладаващо наличие в своя отрасъл.

Президентът Клинтън се срещна със студенти в НДК, където си напомни предходното си посещаване преди съвсем четвърт век. Тогава то беше в подтекста на рецесията в Косово и водената от Съединени американски щати интервенция, която разчиташе за триумфа си и на българската поддръжка за да донесе мир на Балканите.

" Радвам се, че се върнах. Спомням си визитата през 1999 година Имаше страховит протест пред катедралата и би трябвало да е имало 30 – 40 хиляди души. Беше необикновено. Беше мъчно време и фактът, че бях поканен още веднъж тук, ме прави благополучен, тъй като значи, че правя вярната работа ", сподели Бил Клинтън на конференцията през май.

Но този път визитата на висшия посетител нямаше нищо общо с геополитиката. Той управлява първата конференция на CGI в София – знак за това по какъв начин времената са се трансформирали – към по-добро. Това е и знак, че днешните български водачи би трябвало да покажат увереност и да дадат своя принос в решаването на актуалните наболели проблеми, като изменението на климата и ширещото се обществено изключване.

Кирил Домусчиев, който беше хазаин на президента Клинтън, към този момент е и един от членовете на Консултативния съвет на CGI, който подкрепя работата на програмата по две съществени посоки. От една страна, 11-те членове на Борда дават скъпа противоположна връзка и прозрения, които оформят задачите на програмата на годишна база. От друга страна, поради мощното им въздействие в разнообразни сфери на живота и елементи от света, тези специалисти са най-хубавите посланици за самодейностите на CGI и за увеличение на напъните и уговорките на организацията за възникване на осезаеми промени.

Положителният резултат от сходни старания е елементарен за забелязване – даже на изпълнително равнище. Вдъхновен от задачата на президента Бил Клинтън, Кирил Домусчиев разгласи по време на визитата си в София, че основава лична самодейност, наречена Domuschiev Impact, която ще си партнира тясно с The Clinton Foundation (Фондация Клинтън) в реализирането на трансформиращи планове.

Така Domuschiev Impact ще съставлява една от най-сериозните начинания на български бизнесмен в света на световните филантропични, обществени и екологични дейности. Първите задължения и дневен ред на новата платформа ще бъдат оповестени на 18 – 19 септември, когато ще се организира годишната среща на Глобалната самодейност на Клинтън в Ню Йорк.

Като член на Консултативния съвет на CGI, по време на Годишната среща Кирил Домусчиев ще бъде в влиятелната компания на едни от най-реномираните бизнес водачи и специалисти в света.

Сред най-опитните членове на Консултативния съвет е Риима Нанавати, която работи от три десетилетия за образуване на дами в кооперации, предприятия и профсъюзи в Индия. Тя е шеф на SEWA (Асоциацията на самонаетите дами в Индия) и интензивно поддържа дамите да стартират личен бизнес, като работи в 18 щата в Индия, както и в прилежащи страни като Афганистан, Шри Ланка, Непал и Бутан.

Председател на Консултативния съвет е Робърт С. Харисън – американски банкер, юрист и човеколюбец. Преди това той е бил ръководител на настоятелството на университета Корнел от 2011 година до 2022 година Харисън също е бил основен изпълнителен шеф на Глобалната самодейност на Клинтън от 2007 година до 2016 година Той получава бакалавърска степен от университета Корнел през 1976 година и след това е стипендиант в Оксфордския университет и лекар по право от Йейлския университет. Преди това той е работил за Davis Polk & Wardwell и Goldman Sachs и е набирал средства за президентските акции на Уесли Кларк и Джон Кери.

Най-богатият човек в Ирландия, Денис О’Брайън, също е част от напъните за решение на световните провокации. Той е създател на Digicel, която беше продадена през 2021 година, само че също по този начин има бизнес ползи в сфери като лизинга на самолети (Aergo Capital), комуналната поддръжка (Actavo), петрола (Topaz Energy), футбола (миноритарен акционер на Celtic F.C.) и опазването на здравето ( болница Beacon). О`Брайън взе участие в разнообразни филантропични действия, в това число в борда на Concern Worldwide, учредяване на фондация Iris O`Brien и основаване на стипендия в Бостънския лицей.

Друг " мотор " на Глобалната самодейност е Роландо Гонзалес-Бънстър, американски предприемач от аржентински генезис и другар от колежа на президента Бил Клинтън, а също и шеф на Фондация Клинтън. Той е създател, ръководител и основен изпълнителен шеф на InterEnergy Group, основана в Обединеното кралство енергийна компания, работеща в Доминиканската република, Панама, Чили, Ямайка и Уругвай.

Натали Молина Ниньо е бизнесмен, технолог и програмист. Тя е основен изпълнителен шеф на BRAVA Investments, компания, която има за цел да подкрепя развиването на започващи компании и да поддържа бизнеси, които са в интерес на дамите. Тя е създател на LEAPFROG: Новата гражданска война за дамите бизнесмени.

Годишните срещи на CGI до момента са събрали над 190 сегашни и някогашни държавни глави, повече от 20 носители на Нобелова премия и стотици водещи изпълнителни шефове, ръководители на фондации и неправителствени организации, огромни филантропи и членове на медиите.
 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР