Собственикът на Левски Наско Сираков даде обширно интервю пред БНТ.

...
Собственикът на Левски Наско Сираков даде обширно интервю пред БНТ.
Коментари Харесай

Наско Сираков: От първата ми минута като собственик на Левски, знаех, че трябва да върна Мъри

Собственикът на Левски Наско Сираков даде обстойно изявление пред Българска национална телевизия. Босът разяснява настоящи тематики към тима и показа коя е била най-важната му задача.

" Емоциите отшумяват. Сега е време за сериозна работа, не че тя тук стопира. Футболистите към този момент получиха десетина дни отмора, само че при нас би трябвало да се свършат много неща, тъй като след 40 дни стартира новият сезон. Трябва да намерим нови попълнения. Ръководството има много работа ", съобщи Сираков.

Той не скри щастието си след спечелването на първи трофей на Левски от 13 години насам: " Щастлив съм, тъй като 13 години очакване и тъга за нашите почитатели бяха прекомерно доста. Радвам се за треньорския екип, за футболистите, които надиграха хегемона на българския футбол Лудогорец на полуфинал, а по-късно надиграхме и ЦСКА на финала ".

" Не знам дали този тандем е златен, само че е сполучлив. Когато работиш със сърце и душа за обичания си клуб, нещата се получават. Левскарите го виждат и по тази причина сега Левски има такава безрезервна поддръжка на всеки собствен мач в София и провинцията ", сподели той за тандема със Станимир Стоилов.

Той приказва и за решението си да вземе акциите на Левски през 2020 година: " Това беше непринудено решение, само че в нито един миг не съм съжалявал, тъй като знаех каква е обстановката в клуба. Това го одобрявам като задачата на живота ми. Дал съм доста като играч и началник на Левски, а Левски ми е дал всичко. Надявам се, че сме на прав път. Въпреки че сме надалеч от избавителния бряг, ние го виждаме, тъй като допреди година нямаше светлина в тунела ".

" Най-доброто решение беше да убедя Мъри да се върне на треньорския пост. От първата минута, когато се върнах на " Герена ", знаех, че би трябвало да върна Мъри. И двамата знаехме, че в този момент е моментът да измъкнем Левски от бездънната пропаст ", съобщи сигурно Сираков.
 Наско Сираков прикани за поддръжка към баскетболния Левски
Наско Сираков прикани за поддръжка към баскетболния Левски

Пожела им триумф

" Аз не съм от хората, които се обръщат обратно. За мен е значимо дне и устре. Всичко си заслужаваше. Имаме млад и перспективен тим и един приказен треньорски екип. Много неща в клуба стъпиха на по.здрава остова в последните 7-8 месеца. Сигурен съм, че ни следва една по-успешна година ", сподели той.

Собственикът на Левски изрази благодарността си и към почитателите на отбора: " Без тях всичко това нямаше да се случи. Клубът оцеля през тези 2 години извънредно и единствено с помощта на своите последователи. Поклон пред тях ".

" Да си левскар може би е вяра. Левскар се раждаш и левскар умираш. Няма различен клуб в България, който да придава вяра на своите последователи ", добави той.

" Първо се гордея с моето семейство. Те са всички към този момент женория. Това е моята цитадела и мястото, където мога да се обърна и да желая всичко от тях и знам, че ще го получа. Те изтърпяха много през последните 2 години. Сега обаче те са по-щастливи от мен за обичания ни клуб. Благодарен съм най-много на фамилията си, само че и на тази всенародна обич, която не ти разрешава да се оптуснеш в нито един миг, държи те безсънен нонстоп. Привържениците се отблагодаряват многократно за играта на Левски ", приказва ръководителят по отношение на свите близки.

Сираков съобщи, че брачната половинка му Илиана Раева е била съгласна с решението му да поеме властта в Левски: " Тя беше за това нещо. Двамата се гордеем с това, че към този момент 40 години сме дружно и единият може да разчита на другия в най-трудните си моменти. Тя също го приема като мен, че това е наша задача, да се избави Левски. Тя е израстнала тук, покрай стадиона и е левскарка откогато се помни ".

" Сега имам по-малко време, само че аз във всеки свободен миг виждам да съм покрай тях. Внучките са нещо неповторимо, възприятията към тях са фантастични ", добави Сираков.

" Едно качество не мога да назова, само че мисля, че съм почтен в връзките си с всички хора. Това от време на време ме кара да споделям някои нелицеприятни неща, поради които някои хора ми се сърдят. Най-големият недостатък ми е пушенето ", почтен бе шефът на " сините ".

" На първо място благодаря на фамилията ми. На второ място - на Мъри, на екипа и на футлболистите, за метода, по който работиха, като те ще реализиран още повече. На трето място, а би трябвало да е на първо - реверанс пред цялата левскарска общественост, която направи чудеса ", приключи Сираков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР