Собственикът на иска да вземе , научи Sportal.bg. Компанията “Спорт

...
Собственикът на иска да вземе , научи Sportal.bg. Компанията “Спорт
Коментари Харесай

Ето кой е могъщият инвеститор, който иска Левски, бъдещето на сините зависи от Васил Божков

Собственикът на желае да вземе, научи Sportal.bg. Компанията “Спорт Републик ”, чийто главен акционер е телевизионният магнат от сръбски генезис Драган Солак, държи 80% от правата на британския клуб. Бизнесменът е притежател на United Group, под чиято шапка е и българският колос Nova Broadcasting Group, както и на VIVACOM.

Интересът на компанията към 26-кратните първенци е извънредно сериозен, като към този момент са извършени няколко диалози. Евентуалните бъдещи вложители дали да схванат на другата страна, че компанията има подготвеност да направи сервизни вложения в инфраструктурата на “Герена ” и в детско-юношеската школа, а клубовете и да си партнират доста съществено.
 Мощна компания подготвена да влага в Левски Мощна компания подготвена да влага в Левски
От страна на “сините ” най-дейно присъединяване взимат настоящият притежател Наско Сираков, изпълнителният шеф Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов.

Последната намира се състояла в София преди финала за Купата на България против ЦСКА-София. Представителите на и “Спорт Републик ” Роберто Галярди и Расмус Анкерсен били в ложите на стадион “Васил Левски ”, където останали впечатлени от спектакъла по трибуните и невероятната поддръжка на “сините ” почитатели, които бяха препълнили секторите “Б ” и “В ”.
 Левски се завърна! Левски е жив! Купата е синя след пердах над ЦСКА - София пред 40 000 Левски се завърна! Левски е жив! Купата е синя след пердах над ЦСКА - София пред 40 000
Те не спрели да вършат видеа на агитката на “сините ”, а два дни преди този момент останали още по-впечатлени от Мъри Стоилов. Треньорът на доста добър британски им обяснил своята визия за футбол и развиването на един клуб, с което спечелил на 100% Галярди и Анкерсен. Италианецът бе притеглен от Портсмут с концепцията да помогне на компанията да закупи още няколко клуба в света, до момента в който Анкерсен, който дълги години е бил началник на Брентфорд и Митиланд, в интервал на сред 2015 - 2021 година, е изпълнителният шеф на “Спорт Републик ”. След завръщането си в Лондон са извършени срещи с останалите виновни фактори в компанията и през вчерашния ден е обявено на Левски, че желанието да се влезе в клуба е изцяло подкрепено. Целта е Левски да се трансформира в един от грандовете на Балканите през идващите години.
 Драган Солак
Има обаче едно доста съществено изискване, с цел да може това да се случи. Препятствието с днешна дата се споделя Васил Божков. Клубът дължи към 15 милиона лв. към някогашния си притежател, който се укрива в Дубай към този момент над две години. Интересното е, че той е единственият някогашен притежател на 26-кратните първенци, който не е опростил отговорности към себе си, с цел да помогне на клуба да не банкрутира. Това към този момент сториха през последните 24 месеца Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов, Александър Александров и Спас Русев.
 Васил Божков
Огромен проблем е това, че Васил Божков е подложен в листата “Магнитски ”, защото няма по какъв начин компания, като United Group с американски вложители в нея, да се обвърже с клуб или да прави бизнес с човек, който е в този лист.

Така наподобява, че единственият вид голямата компания, която преди няколко години договаря за закупуването миланския Интер, да вземе акциите на Левски е, в случай че Божков се откаже от тези 15 милиона лв. и да няма нищо общо повече със " сините ".

Дали ще се случи нещо сходно обаче следва да разберем.
 Собственикът на Нова телевизия купи Саутхамптън, ще има ли договорка за роден клуб? Собственикът на Нова телевизия купи Саутхамптън, ще има ли договорка за роден клуб?

 Пуснаха билети за дуелите на националния ни тим против Северна Македония и Грузия Пуснаха билети за дуелите на националния ни тим против Северна Македония и Грузия 19 май | 16:41 118 0  Напрежение на Напрежение на "Армията " - почитателите замерят футболистите с банани и наскърбяват Гриша Ганчев, играчите влязоха от различен вход 19 май | 16:29 6484 53  Шест тима, изхвърлени от БФС, ще си вършат шампионат Шест тима, изхвърлени от БФС, ще си вършат шампионат 19 май | 16:19 658 3  Съперниците на Лудогорец за първите три кръга в ШЛ, “орлите ” зависят от Малмьо и Карабах Съперниците на Лудогорец за първите три кръга в ШЛ, “орлите ” зависят от Малмьо и Карабах 19 май | 15:47 5577 14  Ботев се раздели с треньора на дубъла? Ботев се раздели с треньора на дубъла? 19 май | 15:36 1240 1 Виж всички Водещи Новини  Напрежение на Напрежение на "Армията " - почитателите замерят футболистите с банани и наскърбяват Гриша Ганчев, играчите влязоха от различен вход 19 май | 16:29 6484 53  Съперниците на Лудогорец за първите три кръга в ШЛ, “орлите ” зависят от Малмьо и Карабах Съперниците на Лудогорец за първите три кръга в ШЛ, “орлите ” зависят от Малмьо и Карабах 19 май | 15:47 5577 14  Гриша Ганчев ще дава отговор на въпроси на почитателите Гриша Ганчев ще дава отговор на въпроси на почитателите 19 май | 15:10 10015 85  Левски ще гони и бронза Левски ще гони и бронза 19 май | 07:39 19792 63 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР