Собственикът на Holiday Inn и InterContinental Hotels заяви, че близо

...
Собственикът на Holiday Inn и InterContinental Hotels заяви, че близо
Коментари Харесай

Повече от 5600 хотела по света се отказват от мини шампоаните, за да спасят океаните

Собственикът на Holiday Inn и InterContinental Hotels съобщи, че близо 843 000 стаи минават към такъми за бани с по-големи размери като част от напъните за понижаване на отпадъците. Преходът би трябвало да бъде приключен през 2021 година, оповестява АП.

" Преминаването към такъми с по-голям размер допълнително от 5600 хотела по света е огромна стъпка в вярната посока и ще ни разреши доста да понижим въздействието върху околната среда ", разяснява изпълнителният шеф Кийт Бар.

Компанията, който употребява приблизително 200 милиона мини артикули за баня всяка година разяснява, че клиентите чакат да се работи отговорно.

Обществената информираност за казуса с пластмасовите боклуци се покачва на фона на тревожни прогнози, че до 2050 година в океаните може да има повече пластмаса, в сравнение с риба.

Кампаниитте включват фрагменти на китове, раздути от пластмасови торбички, когато са отворени откакто умират. Допълнително, проблемите с боклука са подчертани от документален филм, който показва фрагменти с морски костенурки, обгърнати в пластмаса.

И където е ориентирано вниманието на потребителите, там се насочват и фирмите.

Много компании произвеждащи парфюми, питиета и храни се ангажират да преминат, където е подходящо, от еднократна приложимост към опаковки за многократна приложимост до 2025 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР