Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов и неговият бизнес отново се

...
Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов и неговият бизнес отново се
Коментари Харесай

Още един бизнесмен обвини Иван Ангелов в натиск и връзки с властта

Собственикът на „ Градус “ Иван Ангелов и неговият бизнес още веднъж се трансфораха в централна тематика на комисията по проверка в Народното събрание. След като зърнопроизводителят Светослав Илчовски обществено го упрекна във връзки с властта и злоупотреби с тях, в този момент различен предприемач непосредствено уточни Ангелов като индивида, който управлява целия старозагорски район.

Павел Стоименов се показа като огромен зеленчукопроизводител и зърнопроизводител. Пред депутатите той изясни, че от 2007 година дружно с брат си почнал да развива активност в община Стара Загора.

„ Сполетяха ни ужасно доста беди. Тези беди ни пристигнаха от един картел, който се споделя Г8, който е формиран от доста земеделци в Стара Загора с основното управление на господин Иван Ангелов, притежателят на компания „ Градус “, изясни той.

И добави: „ Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя. Офисите ни бяха запалени, беше запалена къщата на една от служителките ни “.

През годините „ тази компания Г8 “ желала от братята да спрат да купуват земя и да дават по не повече от 20 кг лихва на декар.

„ Ние започнахме да играем по техните правила до преди месец “, изясни Стоименов, като добави, че през тази година желали да дават 150-200 кг на декар съгласно земята. „ След като обявихме тези неща, незабавно пристигнаха емисарите на господин Иван Ангелов “, съобщи земеделецът.

Един от емисарите непосредствено им декларирал „ момчета, този път ще намажете оловото “. Поискали да продадат земята си, при което „ компания на един човек, който се занимава с пещостроенето в тецовете “ се отметнал от в началото контрактуваната цена.

Стоименов описа и за противозаконни дейности против компании, в това число против неговата лична – през 2014 година тя била открадната по електронен път и управлението на Агенцията по вписванията не поискало да спомага макар потвърждението от нотариус, че е употребен подправен контракт. Така се наложило да се водят каузи, а в това време били разпродадени и парцели.

Бизнесменът описа за италиански доматопроизводител на име Фабрицио, който по сходен метод бил заменен като шеф на компанията си в Пловдивско от друго лице… което сключило контракт с „ Градус “ за доставка на слънчоглед. За него предплатено била получена огромна сума.

Чуждият жител бил заставен да напусне страната.

По същия метод постъпил и гръцкият притежател на транжорна в Луковит, в която нахълтали от ДАНС и оповестили, че наличните 100 тона пилешко са със салмонелоза, въпреки заключението на самостоятелна лаборатория да е, че няма никаква зараза. Наложило се притежателят на компанията да заплаща и профилиран превоз до екарисаж за 10 лева на кг.

Павел Стоименов изясни, че се е решил да свидетелства в комисията след присъединяване на Иван Ангелов в предходното съвещание.

„ Потресе ни държанието на този господин, който беше тук. Провокира мен. Видях, че този вид е нахален, че държи целия район в послушание – откакто на най-висше равнище в нашата страна кара нашата страна да бъде подчинена на друга страна: с услугите, които ние сме подготвени незабавно да дадем на различен предприемач, вместо да върви в комерсиалната палата в Анкара или Истанбул да търси помощ… “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР