Собственикът на фирмата за киберсигурност Тад Груп (TAD Group) Иван

...
Собственикът на фирмата за киберсигурност Тад Груп (TAD Group) Иван
Коментари Харесай

Собственикът на Тад Груп вече е в ареста, за да не избяга и да не се укрие

Собственикът на компанията за киберсигурност " Тад Груп " (TAD Group) Иван Тодоров, разследван дружно с други негови чиновници за " терористичната " офанзива против данните на Национална агенция за приходите, бе задържан на летище София във вторник сутринта при завръщането си от Канада. Той се прибра през Истанбул, защото заради европейската заповед за ареста му щеше да бъде арестуван на първото летище на територията на Европейски Съюз.

Обвиненият като подстрекател на 20-годишния Кристиян Бойков бе отведен непосредствено в ареста на Националната следствена работа, където му бе натрапен 72-часов арест. В сряда прокуратурата ще изиска непрекъснатото му задържане под стража. Мотивът – има заплаха той да се укрие.

" Възмутително е задържането за 72 часа и изказванието, че е належащо налагането на най-тежката мярка на човек, който е оказал цялостно подпомагане, който е уведомил, че отпътува по работа и по кое време ще се върне и че през днешния ден ще се яви. В този случай да се твърди, че има заплаха от укриване, е корист със закона и с пълномощия ", разяснява юристът му Ина Лулчева.

Подбудителство към тероризъм

Тодоров е упрекнат като подстрекател на 20-годишния си чиновник Кристиян Бойков, който прокуратурата счита за виновен за пробива в осведомителната база на Национална агенция за приходите, в резултат на който бяха източени персоналните данни на милиони българи. Бойков в началото бе упрекнат единствено в компютърно закононарушение, само че по-късно прокуратурата счете, че той би трябвало да дава отговор за тероризъм за да се всее боязън и ужас у популацията. Подбудителство към тероризъм е обвиняването и на комерсиалния шеф в " Тад Груп " Георги Янков. Той и Бойков бяха освободени под гаранция, само че проверяващите държат Тодоров да остане в ареста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР