Собственикът на фирмата, която строи стадион Христо Ботев“ - Илиян

...
Собственикът на фирмата, която строи стадион Христо Ботев“ - Илиян
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Колежа ще бъде готов с 4 трибуни и 18 000 места за мача с Левски

Собственикът на компанията, която строи стадион „ Христо Ботев “ - Илиян Филипов, изясни на брифинг усложненията, които среща с Община Пловдив към оборудването. Филипов съобщи, че “Колежа ” ще бъде подготвен с четири трибуни и 18 000 места за семейството на Левски в края на април.
 Бултрасите с поредна позиция за Бултрасите с поредна позиция за " Колежа "
„ Приветсвам апела за обединяване на всички. За да пуснем “Колежа ” допустимо по-бързо. Всички, които желаеме “Колежа ”, би трябвало да седнем на една маса. Да изглаждаме проблемите дружно. С тези прословути декларацийки станахме за смях на цялата страна. Днес се местят седалки на стадиона, доста момчета се обадиха и помогнаха. Това е верният път. Ние работим по цялостното довеждане докрай на 4 трибуни с 4 покрити козирки. Това, което ме стопира, би трябвало да е ясно на цялата ботевистка общественост – когато проработят тези заведения, капанчета, заведения за хранене...ще е празник. Докато не получа анекс, възлагателно писмо, просто не мога да продължа с металната структура на бранш Б и Г. В контракта с Общината написа, че всяка естрада и СМР се актува. Знаете решението на Общинския съвет за 2023-а и 2024-а година. Това няма по какъв начин да стане без анекс и без банкова гаранция. Всички видяхте Водната палата и какво се случи там. Как Оценка за съвместимост си промени решението. Каква е гаранцията, че няма да се повтори със стадион „ Христо Ботев “. Няма проблем да са 2023-а или 2024-а, просто да им сигурност. Най-кратките периоди за поръчване и доставка на метала са три месеца. Ако още някой не знае, цялостните планове ги получихме на 7 ноември 2022. Ако тези планове ги имаше 2021-а година, в този момент щяхме да сме не запомнили всичко “.

„ Аз Акт 15 и 16 не ги изваждам. Възложителят ги прави. Всеки ден пращаме документи до надзора. ДНСК би трябвало да одобри оборудването. В рамките на 3-4 дни би трябвало да внесат отчета. На „ Бесика “ имаше комисия на четвъртия ден, като образец го давам. Дано до 10 април мине Комисията. След това е лицензирането от Футболния съюз. То става за 2-3 дни. Така че до 15 април би трябвало да е изрядно. След това ще имаме към 14 дни, с цел да се подготвим да открием оборудването. 4 трибуни, 18 000 места ще бъдат отворени за мача с Левски. Качеството се преекспонира. Аз нося отговорност, който желае да пристигна и да заповяда. Всички желаеме да се върнем на Колежа. 10 години нося отговорност по закон. За 5 милиона и 300, аз съм си поел уговорката. Приех риска Общината да не ми заплати “.

Слави Микински – юрист на Антон Зингаревич и член на Борда на шефовете на Ботев Пловдив, изясни в резюме, че се разисква контракт за наем с Община Пловдив.

„ Говорим с Общината, обсъждаме контракт за наем. Предстои да завършваме някои детайлности. Зависят от това по кое време ще приключим стадиона. Готовността ни е да имаме всичко проведено с датата на въвеждане в употреба. От юридическа страна, сме доста напреднали “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР