Собственикът на фирмата, чийто автобус падна в дере край Свиленград,

...
Собственикът на фирмата, чийто автобус падна в дере край Свиленград,
Коментари Харесай

Катастрофата край Свиленград: Към момента няма повдигнато обвинение срещу шофьора


Собственикът на компанията, чийто рейс падна в дере край Свиленград, е разпитан по случая. е на 25 години и е на бургаската транспортна компания „ Държавна сигурност Травел “. Фирмата е записана у нас от 10 години и прави транспортна и туристическа активност. Притежава и интернационален лиценз за транспорт на пасажери.
Жена умря, а 19 души пострадаха при автобусната злополука край Свиленград
Снимка: bTV

Катастрофата става при дъжд и хлъзгав път. Автобусът навлиза в изострен завой преди село Младиново, след което излиза от пътя и пада от 10-15 метра в дере. Един от пасажерите почива на място, а други 19 са.

„ Има дървесина, която е предотвратила евентуално катурване на рейса, и поради бързите дейности, които предприехме, считам, че предотвратихме по-тежки последствия “, сподели ст. ком. Атанас Ненков, шеф на ОДМВР – Хасково.
Жена умря, а 19 души пострадаха при автобусната злополука край Свиленград
Снимка: bTV

На място идват екипи на пожарната, полицията и незабавната помощ от три общини. Но преди тях, там към този момент са двама мъже от Ямбол, които стопират и стартират да оказват помощ.

„ Хора викаха и пищяха. Даже имаше хора, които излизаха и бяха тръгнали към гората. Извиках им да слязат към колата. Счупихме с един чук предното стъкло, с цел да създадем място да изкараме дамата като пристигнаха пожарникарите “, сподели Кръстьо Буцев.
Жена умря, а 19 души пострадаха при автобусната злополука край Свиленград
Снимка: bTV

„ Момиченце 8-9 годишно... по какъв начин беше съумяло да излезе по тази стръмнина. Дясната му ръка беше одрана и в кръв, беше доста уплашено, цялото трепереше. Нищо не се виждаше, тюрма цялостна. Шокът беше доста огромен “, описа другият избавител Георги Соваджиев.

В злополуката умира на място 68-годишна пътничка. 19 души са превозени в лечебни заведения в района. Сред потърпевшите е и екскурзоводката, чийто брачен партньор до сутринта беше до болничното й легло.

„ Споменът и е досега на произшествието и чак по-късно, когато се е събудила в колата за спешна помощ, оттова нататък не помни безусловно нищо. Тя познава пътя задоволително добре. Шофьорът също го познава. Видяла е завоя и нищо повече “, сподели Венелин Димов, брачен партньор на екскурзоводката.

Пробите за алкохол и опиати на 51-годишния водач са негативни. Две са главните версии, по които работят.

„ Едната е човешка неточност, по отношение на несъобразена скорост във връзка мокрия пътен сектор. Другата версия е техническа нередовност “, сподели окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Автобусът е минал механически обзор последно при започване на октомври. Разследването е поето от екип следователи. Към момента няма повдигнато обвиняване против водача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР