Собственикът на Facebook Meta, ще създаде екип за противодействие на

...
Собственикът на Facebook Meta, ще създаде екип за противодействие на
Коментари Харесай

Екип на Meta ще бори злоупотребата с изкуствен интелект в изборите за ЕС

Собственикът на Фейсбук Meta, ще сътвори екип за противопоставяне на дезинформацията и злоупотребата със наличие, генерирано от изкуствен интелект във връзка идните избори за Европейски парламент.

Бързият напредък на генеративния изкуствен интелект, който може да основава текст, изображения и видео за секунди, поражда опасения, че новата технология може да бъде употребена за основаване на манипулативно наличие.

„ С наближаването на изборите ще активираме Изборен действен център, с цел да идентифицираме евентуални закани и да въведем смекчаващи ограничения в действително време “, заяви в корпоративния блог Марко Панчини, началник на европейските въпроси на Meta.

Експертите от на компанията ще се съсредоточат върху битката с дезинформацията, оправянето с интервенциите за въздействие и противодействието на рисковете, свързани със злоупотребата с генеративен ИИ.

Meta, която сега работи с 26 самостоятелни организации за инспекция на обстоятелства в Европейския съюз, покриващи 22 езика, ще добави трима нови сътрудници в България, Франция и Словакия, сподели Панчини.

По-рано този месец Мета, Microsoft, OpenAI и 17 други софтуерни компании се споразумяха да работят дружно, с цел да предотвратят намесата на лъжливо наличие с изкуствен интелект в изборите по целия свят тази година.

Припомняме, изборите за Европейски парламент ще се проведат на 6-9 юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР