Собственикът на Елпром Троян Младен Мондешки даде интервю за специализираната

...
Собственикът на Елпром Троян Младен Мондешки даде интервю за специализираната
Коментари Харесай

"Елпром Троян" е признат лидер в Индустрия 4.0

Собственикът на " Елпром Троян " Младен Мондешки даде изявление за профилираната преса в Троян. Преди дни троянският производител на електромотори завоюва годишната премия на Германо-българската индустриално-търговска камара в категорията " Иновации ". Отличието бе връчено персонално от дипломат Херберт Салбер на Младен Мондешки. Това в допълнение усили интереса към " Елпром Троян ".

-Г-н Мондешки, " Елпром Троян " е приет водач в машиностроенето. Какво можете да кажете за бъдещето на сектора Ви, дефинират Ви като визионер?
- Първият електромотор, основан в " Елпром Троян ", е преди повече от 70 години от пионера в машиностроенето господин Марин Стаевски, който е гражданин на Троян.

Така " Елпром Троян " става знак в машиностроенето, като през миналия век е пионер в Индустрия 3.0, приет водач на международната сцена в производството на електромотори.

Троян е третият електрифициран град в България и това е дало предпоставката за бурната индустриализация през миналия век. Благодарение на това " Елпром Троян " е определян като най-големия цех за електромотори, както в България, по този начин и на Балканите.

Днес " Елпром Троян " е от пионерите в Индустрия 4.0 и приет водач в машиностроенето на международната сцена. Ние продължаваме това, което можем да назовем завещание. Историята, която имаме зад тила си задължава да вървим напред и да променяме образа на машиностроенето, тъй като сме най-големите в сектора.

Опитът, който имаме и екипът, който работи за мен - това е основата на всеки триумф. Представете си фамилията на " Елпром Троян ", хиляди хора, които са се взирали в хоризонта и са вървели и вървят дружно през вековете, с цел да реализиран всичко това, което е действителността през днешния ден.

- Как се основават " умни фабрики ". Разкажете какво съставлява тази стратегия в подтекста на Индустрия 4.0, стратегия на немското държавно управление?
- " Елпром Троян " сътвори платформата " Смарт дигитал мониторинг ", която нарекохме SDM 30 и която се асамблира в границите на всеки цех, където кибер-физичните системи могат да управляват физичните процеси, създавайки виртуално копие на физическия свят и по този метод ще вземат без значение децентрализирано решение.

Така кибер-физичните системи споделят и се съгласуват между тях и с хората в действително време, чрез Cloud - облачна услуга. Това е скъпо за всички структурно определящи промишлености, където ръководството на риска е от най-високо значение, като в химическата, нефтопреработвателната, минната, военната, енергийната, авиационната, фармацефтичната, автомобилната и други промишлености.

Устройството е целесъобразно да се асамблира към всеки електромотор, а електромоторите са на всички места. Асемблирането на SDM 30 е наложително там където има високо равнище на замърсяване с химикали, звук и прахуляк.

- Какво прави един цех " интелигентен ". Дайте образци с " Елпром Троян "?
- Как се построява един " интелигентен " цех е въпрос, който можем да отнесем към подвъпроса - по какъв начин се основава един " интелигентен " електромотор.

Замислете се, електромоторите са на всички места към нас и това е реалност. Там е и отговорът.

Ние създадохме първият интелигентен електромотор в света, колкото и нескромно да звучи. Затова сме пионери, а това ни прави и визионери в Индустрия 4.0. Ако приемем, че Вие би трябвало да асемблирате случаен вид електромотор в случайна система, която е използвана да кажем в индустриални условия, да вземем за пример енергетиката.

Да вземем в тази ситуация един Топлоелектрическа централа и тази система хипотетично откаже да работи заради щета на електромотор, то неизбежно ще се стигне до повреда. Оценявате, че всяка изолирана повреда при комплицираните системи би довела до извеждане от употреба на цялата система, а оттова директните и косвени вреди са колосални по мярка, а от време на време може да се стигне и по-далеч до човешки жертви.

Ето тук намираме своето място, ние осигуряваме превъзмогване на всеки сходен риск, това е нашето място - мястото на умния мотор, който създадохме за първи път в света на машиностроенето!

Преди " Умният " цех бе фантазия, само че през днешния ден научната фантастика се трансформира в теоретичен факт. Това е нашата роля. Ние осигуряваме предварителната защита и ръководството на риска, като чрез този дивайс осигуряваме мониторинг в действително време на всички процеси, с цел да може да бъде редуциран до статистическата нула рискът от повреда и следващи вреди.

Това е нашата съществена концепция при основаването на " Умния " мотор. Това е бъдещето, което стартира от през днешния ден. Това е и нашето мото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР