Собственик на заведение във Варна е проявил агресия спрямо екип

...
Собственик на заведение във Варна е проявил агресия спрямо екип
Коментари Харесай

Собственик на заведение нападна трудови инспектори. Сега ще плаща 20 000 лева глоба

Собственик на заведение във Варна е показал експанзия по отношение на екип от инспектори по труда по време на осъществяване на служебните им отговорности. За преодоляване на обстановката се е наложила интервенция на полицията, оповестиха от Главната ревизия по труда.

До експанзията се стигнало, откакто екип на варненската дирекция „ Инспекция по труда “ направил второ посещаване на обекта в границите на час, защото при първото е открито зад бара лице, очевидно малолетно, за което е обяснено, че е щерка на сервитьорката и защото барманът закъснява, тя е влезнала да помогне на майка си.

Целта на второто посещаване е била да се откри дали лицето още е зад бара и дали в действителност наличието му там не е било случайно.

В случай че става дума за полагане на труд от малолетно лице, би трябвало да бъде сезирана и прокуратурата.

При връщането на екипа в заведението, мъж, който не се показал, изблъскал жестоко един от инспекторите. По-късно било открито, че точно той е притежателят на обекта.

В това време дамата, която се показала се като салонен шеф влезнала в заведението и принуждава малолетното лице да си тръгне. За нея след това е открито, че е брачна половинка на притежателя.

Заради грубите дейности на предприемача е извикана полиция. Изготвен е акт за неоказано подпомагане, глобата за което по Кодекса на труда е 20 000 лева, който е връчен на работодателя в наличието на служителите на реда. 

От ГИТ показват и че е добре работодателите да знаят, че при получен сигнал за полагане на труд отвън уговореното в контракт работно време, е процедура контролните органи на да правят няколко визити в границите на една инспекция, с цел да открият съществуването или неналичието на нарушаване. Освен това контролните органи на организацията имат пълномощия по Кодекса на труда да изискват за инспекция документи за идентичност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР