Собственик на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов не

...
Собственик на цех за дограма в „Изгрев” Ангел Карагьозов не
Коментари Харесай

Организаторът на акция за купуване на гласове в Столипиново не призна вина

Собственик на завод за дограма в „ Изгрев” Ангел Карагьозов не се призна за отговорен за присъединяване в скица за пазаруване на гласове преди изборите през април месец 2021 година. Той е с повдигнати две обвинявания, за които би трябвало да дава отговор пред Темида. Едното е за присъединяване във въпросната, а другото - за нелегално владеене на муниции.

Делото против него трябваше да започва още през февруари, само че отбраната на Карагьозов, в лицето на юрист Орлин Търновалийски показа болничен лист, съгласно който бяха налице уважителни аргументи за неявяването тогава.

Според обвинителния акт, той е провел скица за „ пазаруване на гласове “, като за задачата събрал в своя офис група от хора, на които сложил задания да обикалят по адресите в Столипиново и да оферират на живущите парични суми, съпроводени с рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари. Карагьозов обяснил, че би трябвало да раздават по 30 лв., само че единствено на хора от ромски генезис, като тези пари и рекламни брошури били предопределени, с цел да гласоподават на идните избори за избрана политическа партия. Обяснил на хората от по този начин образуваната група да убеждават хората, че би трябвало да станат покровители и по време на изборите да гласоподават за Политическа партия „ Герб “, както и да обикалят из махалата и да споделят на други хора да гласоподават за същата партия и в случай че правили последното щели да получат още по 50 лв..

Част от разпитаните по делото очевидци настояват, че на предходните парламентарни избори е била основана организация за пазаруване на гласове в кв. „ Столипиново “, в интерес на три политически партии. Ангел Карагьозов не е престъпно проявен и няма престъпно досие.

При залавянето му при започване на юли предходната година бяха конфискувани три бележника, съдържащи персонални данни - към 2000 имена и адреси с броя на жителите им като възможни гласоподаватели за избрана политическа партия, компютърна настройка, DVR със записи от видео наблюдаване, таблет, портативни флаш памети и мобилни телефони.

Разпитите на очевидци стартира на 20 май от 10 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР