Собственик на баничарница в Карлово бил зверски пребит от няколко

...
Собственик на баничарница в Карлово бил зверски пребит от няколко
Коментари Харесай

Зверски побой пред баничарница край Пловдив, наказаха виновн...

Собственик на баничарница в Карлово бил свиреп пребит от няколко души, научи „ Марица “ от свои източници. Грозните подиуми се разиграли измежду бял ден, имало е и очевидци. Пострадалият се възстановявал дълго, след което потърсил правата си по правосъден ред, искайки обезщетение в размер на 6000 лева Преди няколко дни магистратите отсъдили в негова изгода – да получи обезщетение в половината от претенции размер, т.е. 3000 лева, за преживения призрачен сън. Причината - съдействал е със своето държание за разразилата се препирня.

Историята датира от 6 октомври 2019-а година. Към 12.30 часа баничарят излязъл на улицата по работно облекло да се раздвижи. Бил се отдалечил на 7-8 метра от работното си място, когато забелязал трима души – татко и двамата му синове. Те стояли един до различен пред магазин, където била спряна и колата им. Тримата употребявали миг, в който наоколо нямало никакви очевидци и с бърз ход се доближили до жертвата си. Обърнали се към него с думите: „ Какво гледаш, бе, тука няма да работиш, пристигна да ни изядеш хляба… ще те убием, бе... “. Баничарят съумял единствено да каже: „ Защо да не гледам…? “, направил крачка обратно с желание да се отдалечи, само че бил заварден от тримата, които почнали побой над него. Поел удар сред очите и горната част на носа. Паднал на земята, тримата траяли да му нанасят юмруци и ритници по цялото тяло. Нанесли му повече от 15 удара. Пострадалият усетил шурналата кръв, бил замаян. Чул виковете жена си и други жители, след което побойниците побягнали, оставяйки го паднал на пътното платно.

Събрали се хора, на място пристигнали полиция и лекарски екип, които му оказали помощ. Откарали го в болничното заведение в Карлово, след което бил превозен в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, където му били направени и документирани задълбочени проучвания и издадено съдебномедицинско уверение. Лекарите открили разкъсно-контузна рана и строшаване на кости на носа, травма на главата, кръвонасядане в дясната половина на корема, охлузване на лявата подбедрица, контузии по устните и устната празнина и раклатени зъби.

Пред магистратите жертвата на побоя обяснила, че му било приложено и стационарно лекуване, само че здравето му по този начин и не било изцяло възобновено. Продължавал да изпитва главоболие, виене на свят, загуба на равновесие, неспособност за дишане през носа – евентуално заради трайно деформиране на носните кости, също душевен проблеми – нервност, страхови усеща и непрекъснато безпокойствие, както и болки в тялото и подувания в крайниците.

Собственикът на баничарницата разказал, че създава и продава закуски от известно време. На същата улица същото правили и членовете на фамилията, които го нападнали. По думите му, конкуренцията провокирала безпричинно неодобрение у тримата нападатели, изразяващо се във враждебни погледи, устни предизвестия и закани за разпра, с цел да бъде отхвърлен от борбата за клиенти.

От своя страна нападателите оспорили всичко казано, с изключение на обстоятелството, че жертвата се занимава с продажба и произвеждане на закуски дружно със брачната половинка си.

Тяхната версия:

Около обяд, откакто направили ремонт на лекия си автомобил, тримата отивали на автомивка, с цел да го измият. Тъй като автомивката била с монети, спрели до магазин, защото от там минавал пътят им, с цел да скапват пари. Видели, че баничарят стои пред входа на баничарницата си, намираща се на 30 метра от магазина. Забелязали, че ги гледа настоятелно, само че не му обърнали внимание. Единият от мъжете излязъл от колата, развалил пари в магазина и излизайки от него забелязал, че баничарят му прави някакви знаци и мимики и споделя нещо. Пресякъл основния път и тръгнал към него, с цел да разбере какво му споделя. В този миг го доближил с бърз ход и го чули да споделя: „ Ей в този момент ви пребих. Ще ви изпия кръвта “. Всички излезли от колата, баничарят протегнал ръка да удря. Единият от мъжете го блъснал с ръка, с цел да отбрани брат си. Така баничарят политнал и седнал на земята, като траял да се заканва на всеослушание: „ Ще ви изселя от града, ще ви пребия “. Двамата братя и татко им се прибрали в колата и тръгнали. Тогава видели, че неговата брачна половинка излязла от баничарницата. Нямало други хора в близост. Разстроени от случилото, те се прибрали у дома. Оттогава бащата бил с нараснало кръвно налягане, а малолетният му наследник, който в никакъв случай до този миг не бил се сблъсквал с такава експанзия, изпаднал в мощен стрес, което наложило съвещания с психолог. За разлика от тях, баничарят още на другия ден бил на работа в баничарницата си и не личало да е претърпял посочените контузии от побой. Тъй като не желали да имат повече такива проблеми, три месеца по-късно затворили комерсиалния си обект, с цел да няма препирни и кавги.

Свидетелка обаче е видяла баничаря да лежи оцапан с кръв, също по какъв начин му се нанасят удари. В последна сметка е отсъдено обезщетение в размер на 3000 лева, като в същото време производството против малолетното момче, за което се твърди, че е взело участие в побоя, като неприемливо. Решението може да се апелира в период от 2 седмици пред Пловдивския областен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР