Сняг покри Пирин. Той заваля над заслона Тевно езеро“, намиращ

...
Сняг покри Пирин. Той заваля над заслона Тевно езеро“, намиращ
Коментари Харесай

Сняг покри Пирин

Сняг покри Пирин. Той заваля над заслона „ Тевно езеро “, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина. Това заяви уеб сайтът „ Метео Балканс “, представен от „ 24 часа “.

От уеб страницата пуснаха и видео. На сниманото се вижда по какъв начин сняг затрупва двуетажната сграда, която в действителност е въпросната хижа.  В заслона се оферират топла храна и питиета, той е  електрифициран посредством личен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма заплаха за туристите.

Първият сняг тази есен в действителност бе още в края на сепетмври. На 19 септември, въпреки есента даже още да не беше настъпила публично, снежинки покриха Боровец хижа Ястребец побеля, заяви Meteo Balkans, представен от „ 24 часа “.

Метеорологичният феномен се случи посред много несигурно време. Тогава мощна стихия удари няколко области в страната, измежду които и Бургаско. На места беше оповестено бедствено състояние. Нанесени са съществени материални вреди.

В Бургаско имаше паднали дървета, съборени къщи и яхти, завлечени в морето, потърпевши хора. Това беше единствено част от равносметката от стихията. Тогава Община Поморие разгласи отчасти бедствено състояние. Наложи се кметът да събере спешен щаб за справяне с последствията от бурното време. Бурята нанесе и много съществени материални вреди.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР