Снукърът - интригуващата игра на джентълмените. Спортът, в който противниците

...
Снукърът - интригуващата игра на джентълмените. Спортът, в който противниците
Коментари Харесай

Красива и справедлива: Пролетина около масата за снукър

Снукърът - завладяващата игра на джентълмените. Спортът, в който съперниците са постоянно добре облечени, съблюдават етикета и бранят достойнството си, като рицарите, обаче има потребност от зорко око, което да следи за нередности.

От 6 години тази виновна роля има една красива българка. Пролетина Величкова не е по-малка атракция от тактическите разигравания на масата. Това обаче не ѝ пречи да бъде обективна и от погледа ѝ да не убягва и най-малката детайлност в играта.

Пролетина към този момент е управлявала срещи на едни от най-големите имена в спорта, а един от първите ѝ мачове е демонстративна среща с присъединяване на Рони О'Съливан у нас.

" Беше доста вълнуващо за мен. Мислех, че не бях срещала даже професионален състезател онлайн. И внезапно ми се наложи да съдийствам на Рони О'Съливан. Бях извънредно напрегната, само че по позитивен метод. Не можех да допускам, че това ми се случва ", спомня си русокоската.

Тя обаче има една значима задача - да е невидима.

" Такъв е положителният арбитър. Важно е да си вършиш работата, без да създаваш каквото и да е стеснение на играчите ", прецизира Пролетина.

Постижението на българката е огромно - тя съумява да си извоюва място в една извънредно мъжка специалност. В последно време обаче дамите все по-често се появяват към масата на значими срещи и унищожават вековното статукво.

" В началото отношението на играчите беше малко по-особено. Те бяха привикнали възрастни мъже над 50-60 години да им съдийстват, за тях бе нещо изцяло ново да се срещнат със съдии като мен, само че в този момент това е огромна част от играта. Съдиите като мен съставляват към 50% от контингента ", споделя тя.

-->

Феновете на снукъра у нас ще могат да видят Пролетина Величкова на 19 декември в София, когато в зала " Универсиада " ще се организира демонстративният суперсблъсък сред Нийл Робъртсън и Джъд Тръмп.

Мачът на две от най-големите звезди в снукъра ще бъде излъчен директно по RING от 20:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР