Сноубордист активира лавина в Пирин днес. В един от форумите

...
Сноубордист активира лавина в Пирин днес. В един от форумите
Коментари Харесай

Като по чудо: Сноубордист активира лавина в Пирин, измъкна се невредим

Сноубордист задейства лавина в Пирин през днешния ден. В един от форумите за рискови скиори има информация и фотоси за случая:

"Ранният следобед през днешния ден, сноубордист влиза в първи улей на Ечмище - Запад. Когато е в средата на улея, се отцeпва лавина. Дебелината на отцепването е към 3 метра и е до основа в чашата на улея. Впоследствие потегля лавина и на Изток към междинната част на Ечмище с дебелина на дъската към 40 см. Огромното количество сняг стига до най-ниската част на Ечмище. Сноубордистът се измъква като по знамение незасегнат, заобикаляйки от пътя на лавината. През целия ден през днешния ден вятъра във високата част на планината е доста мощен от Юг което заради релефа на вр. Тодорка прави тъй че подухва сняг и по източните и по западните сколонове и всички включващи Север. Абе смут е работата. Сутринта са гърмели Бъндеришки улеи, лавината е стигнала отсрещните скатове ", написа очевидец на случая, който ползва и фотоси от мястото.

Други почитатели на рисковите ски разясняват, че това не се случва за първи път. Много сноубордисти и скиори пробват да карат в рисковата околност, макар непрекъснатите предупреждания за лавинна заплаха.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР