Снощи, на церемония, организирана от в. Банкер“, Петър Андронов беше

...
Снощи, на церемония, организирана от в. Банкер“, Петър Андронов беше
Коментари Харесай

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Снощи, на гала, проведена от в. „ Банкер “, Петър Андронов беше определен за „ Банкер на годината “ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, някогашен министър на стопанската система и сегашен народен представител в 47-ото Народно заседание.

Петър Андронов получава оценката в годината, в която беше назначен на най-високата позиция, заемана в миналото от българин в една от водещите финансови групи в Европа – KBC Group. Призът „ Банкер на годината “ идва като най-високо самопризнание за извоюваното доверие на белгийската група, която му повери бизнеса си в главните си пазари България, Ирландия, Словакия и Унгария в качеството му на основен изпълнителен шеф на „ Международни пазари “ и член на Управителния съвет на KBC. По-рано през годината той зае и позициите на ръководител на Надзорните препоръки на ОББ и ДЗИ.



Три от купите „ Банкер на годината “ Петър Андронов получава след едни от най-значимите вложения на KBC Group у нас. Първият си приз взима още през 2009 година, директно след придобиването на СИБАНК от белгийската група, а през 2018 и 2021 година наградите следват надлежно сполучливото обединяване сред ОББ и СИБАНК и оповестяването на желанията на KBC Group да придобие Райфайзенбанк в България след нужните регулаторни утвърждения. Под неговото ръководство банковият бизнес на KBC Group в България се издига от номер 10 до върха на бранша по активи в интервала след 2008 година През този интервал челната позиция зае и ДЗИ, както и другите компании на групата, предоставящи лизингови услуги и асет мениджмънт. През актуалната година КВС добави към листата на финансовите си услуги и пенсионното обезпечаване, придобивайки пенсионното сдружение на НН. Групата построи и специфични подразделения за споделени услуги и ИТ центрове във Варна и в София, които дават съвременна и високоплатена работа на близо хиляда млади и образовани хора.

„ Във времена на невиждани промени, произлизащи от пандемията COVID-19 и от ускорената цифровизация на финансовия бранш, KBC Group още веднъж, за следващ път, избра България измежду главните си пазари, с цел да уголемява активността си и ускорява лидерската си позиция, както и да предлага на клиентите качеството на една от най-хубавите паневропейски финансови групи. Днес Банкер на годината не е Петър Андронов. Банкери на годината са всичките над 2600 чиновници на ОББ, които вършат всеки ден тя да бъде пример измежду банките и дават убеденост на KBC Group да продължи вложенията си в нашата страна. Благодаря на всеки от тях, тъй като моите персонални триумфи са разследване от тяхната неуморна работа и неизменност. ”, показа Петър Андронов във връзка на оценката.



Петкратният притежател на купата „ Банкер на годината “ (2009, 2015, 2018, 2020 и 2021 г.) е бил избиран още за „ Мениджър на годината “ (2015 г.), притежател на Приз „ Буров “ за банково ръководство (2018 г.), „ Мистър Икономика “ (2016 г.) и доста други. Носител е на кралски медал на Кралство Белгия (2016 г.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР