Снощи, на 27-ми август, американският космически кораб “Драгън се завърна

...
Снощи, на 27-ми август, американският космически кораб “Драгън се завърна
Коментари Харесай

Успех: Един и същ космически кораб Драгън се завърна за трети път на Земята!

Снощи, на 27-ми август, американският галактически транспортен съд “Драгън ” се завърна на Земята. Това се случи чрез приводняване в Тихия океан в 23:20 ч. българско време. От Международната галактическа станция назад на планетата ни бе спретнат потребен товар с обща маса над един звук. 

Напомням на читателите, че товарният транспортен съд на Съединени американски щати “Драгън ” е единственият галактически транспортен съд, който има дарба да връща огромно количество потребен товар от орбита на Земята. Останалите товарни кораби – съветският “Прогрес ”, японският “HTV ” и другият американски “Сигнус ” изгарят в атмосферата след техните задачи. 

Уникалното при полета, който завърши нощес, е че това бе третата задача на един и същи транспортен съд “Драгън ” до МКС. Един и същ галактически транспортен съд, три сполучливи галактически полета! Това е голям прогрес за възвръщаемостта на галактическите технологии.

Следващото изстрелване на транспортен съд от серията “Драгън ” до станцията е планувано за месец декември. Междувременно НАСА подогвя и втори полет на транспортен съд “Крю Драгън ”, този път с астронавти на борда. Полетът ще е реалност в края на 2019-та или по-вероятно при започване на 2020-та година. Дебютът на “Крю Драгън ” бе сбъднат през месец март и бе изцяло сполучлив. 

Инфо: НАСА

Космическият транспортен съд “Драгън ” след вчерашното му разкачване от МКС. Photo credit: NASA/Christina Koch 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР