Снишената главица пада доста по-бързо, заяви пред бТВ депутатът от

...
Снишената главица пада доста по-бързо, заяви пред бТВ депутатът от
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Снишената главица пада доста по-бързо |

Снишената главица пада много по-бързо, съобщи пред бТВ депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев.

Думите му са във връзка отхвърли на България да доставя оръжия на Украйна. Според него не би трябвало да се позволява страната да остане единствената в Европейски Съюз, която не подкрепя украинската войска. Мирчев съобщи, че в случай че Украйна падне, не се знае коя страна ще е идната.

Депутатът дефинира днешното предложение на президента Румен Радев България да изпратим каски и бронежилетки като стъпка в вярната посока. Той даде и образец с Германия, която при започване на войната изпрати 5000 каски, а през днешния ден изпраща съвременни оръжия.

" Настояваме за това да можем да гледаме в очите майките и децата, които влизат на границата. Настояваме за това да можем след 10 години да погледнем децата си в очите " - с тези думи той аргументира настояването на Демократична България страната да изпраща оръжия в Украйна.

В момента " Демократична България " е единствената парламентарна група от ръководещата коалиция, която твърдо застава зад това предложение. Очаквано критици на това искане са от Българска социалистическа партия, до момента в който Политическа партия и Има Такъв Народ се въздържат от коментар.

" Спонсорираш войната тогава, когато купуваш нефт от Путин, когато купуваш газ от Путин (...) когато си светваш лампата ", съобщи Ивайло Мирчев и изясни тезата си с съветското нуклеарно гориво, което употребява АЕЦ " Козлодуй ".

Народният представител сподели още, че енергийната диверсификация зависи от волята на страната и съобщи, че АЕЦ " Козлодуй " може да употребява различно нуклеарно гориво, стига някой да го пожелае.

" Какво се получава? Всъщност страната не изпраща каски и бронежилетки, само че спонсорира Путин със стотици милиони евро, които той вкарва във военно-промишления комплекс и създава оръжия, с които сега убива майки и деца. Пътят не е към това да се снишим ", посочи той.

Ивайло Мирчев разяснява и визитата си в Украйна преди няколко седмици, когато дружно с Антоанета Цонева и други представители на Демократична България отнесоха в Одеса и Болград термооблекла. 

" Приятелю, оръжия ни трябват ", обърнали се към него украинците.

Демократична България се пробва да направи точно това, само че няма да слага настояването си на всяка страна. Депутатът съобщи, че решението следва да се вземе от държавното управление и да бъде гласувано в Народно събрание. Мирчев посочи, че има разнообразни отзиви и решенията се вземат мъчно, тъй като и обединението е сложна. Той обаче съобщи, че както има напредък в позицията на президента, такава може да има и в обединението. 

Службите и армията

" Българската войска се е трансформирала в един Съветски музей на въоръжението ", счита Ивайло Мирчев.

Той разяснява, че в този момент е моментът страната да се превъоръжи. Депутатът съобщи, че допреди един месец българските служби не са предполагали, че ще има война.

" Преди месец тъкмо ни оповестиха, че война там (в Украйна) няма да има. На идващото закрито съвещание ни оповестиха, че до два дни завършва войната и надали не има една войска и това е съветската и няма украинска. След това, преди 15 дни, ни споделиха, че Одеса би трябвало да падне до 48 часа. "

Което значи, че България има проблем както с оръжията, по този начин и със службите, добави депутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР