Снимките на първия си пълнометражен игрален филм в България започва

...
Снимките на първия си пълнометражен игрален филм в България започва
Коментари Харесай

Тео Ушев снима игрален филм в България

Снимките на първия си пълнометражен игрален филм в България стартира през септември световноизвестният режисьор на анимационни филми. Лентата е с и е екранизация, основана на романа „ Пумпал “ на Владислав Тодоров.
Фантастична, сюрреалистична приказка, филмът прави поръчка за нововъведение в българското кино като първата антиутопия, снимана у нас. Като род в литературата и киното, антиутопията постоянно разказва мислено място или общество, където сегашни публични трендове се трансформират в отблъскващи крайности, какъвто е и сюжета на „ φ1.618 “.

Историята споделя за нова нация от безконечни, биологически съвършени хора – био-титаните, които се готвят да изоставен Земята вечно, подготвяйки за задачата кораба Пумпал. В тази утопична действителност, основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат историята. Ще преминат през разнообразни завършения в непрекъсната конкуренция с времето и във безконечната борба сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.
Двете водещи функции са поверени на артиста / “Стъпки в пясъка “, „ Ако някой те обича “, „ Аз съм ти “, „ Каръци “ и др./, който ще играе завръщащия се към човешки облик Криптон и младата актриса /с интернационално самопризнание за ролята си във кино лентата „ Ирина “ и премията „ Европейска изгряваща звезда “ на Берлинале 2020/, която ще се превъплъти в неговия лидер към истината - мъдрата и смела Гаргара.

Зад камерата застава един от най-талантливите български оператори –, работил за десетки документални и игрални филми. Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова. Сценарист на кино лентата е създателят на романа „ Пумпал “ Владислав Тодоров, който е и продуцент, дружно с Орлин Руевски.
 Тео Ушев за най-голямата потребност във времена на рецесия Тео Ушев за най-голямата потребност във времена на рецесия
Световноизвестният български аниматор Тео Ушев разгласява в профила си във Фейсбук признание, което ще ви допре, тъй като то приказва за...
„ φ 1.618 “ ще бъде сниман в границите на месец на разнообразни местоположения в страната, като знакови подиуми ще бъдат снимани към Бургас и Костенец.
Филмът е ново предизвикателство за Ушев, прочут в света на киното като един от най-хубавите модерни режисьори на анимация. Това е вторият му игрален филм, след късометражния „ Кристин, която маха от влака “, част от омнибуса „ 8.19 “, само че лентата ще бъде първият му пълнометражен режисьорски план у нас. Очаква се да излезе на екран през 2022 година

Екранизацията ще бъде копродукция сред България, Канада и Франция с финансовата поддръжка на Националния кино център и Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР