Снимки: Военен хеликоптер бе вдигнат по спешност заради тежък инцидент,

...
Снимки: Военен хеликоптер бе вдигнат по спешност заради тежък инцидент,
Коментари Харесай

Военен хеликоптер транспортира жена, пострадала при падане в Пирин

Снимки:

Военен хеликоптер бе вдигнат по неотложност поради тежък случай, който стана в Пирин в ранния следобяд. Жена е потърпевша при рухване  в един от улеите на хребета „ Стражите “ съобщи " Инфо Мрежа ".

 

След комплицирана избавителна интервенция, в която се включи и боен хеликоптер, потърпевшата е превозена към столицата, написа. Изключително комплицирана акция организираха планинските спасители от Банско и Добринище в региона на хребета Стражите в Пирин. Сигнал за паднала в един от улеите на Голяма Стража туристка е подаден в базата към 13 часа.

Незабавно е образувана група, която потегли към мястото. Спасителите са пристигнали до потърпевшата към 16 часа. Теренът в региона е извънредно сложен даже за опитни планинари. По първична информация дамата е с тежа черепно- мозъчна контузия. Поискана е и въздушна помощ. По заповед на началника на защитата, малко преди 15.30 минути от авиобаза „ Крумово “ е изхвърчал хеликоптер „ Кугър “. Планинските спасители и екипажът на хеликоптера са съгласували най- близкото място за кацане, откъдето да бъде превозена потърпевшата туристка. В 17.30 часа ранената е качена на хеликоптера и е превозена към профилирана болница в София. По непотвърдена информация потърпевшата е жител на Англия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР