Снимки: ТУ-ВарнаОлимпийският клуб на Технически университет-Варна организира символично пренасяне на

...
Снимки: ТУ-ВарнаОлимпийският клуб на Технически университет-Варна организира символично пренасяне на
Коментари Харесай

Олимпийският огън премина през ТУ-Варна

Снимки: ТУ-Варна

Олимпийският клуб на Технически университет-Варна провежда алегорично преместване на олимпийския огън. Събитието е във връзка интернационалния олимпийски ден 23 юни - денят в който през 1894 година в Сорбоната, барон Пиер дьо Кубертен и съидейници вземат решение да възобновят Олимпийските игри.

Празникът се празнува по едно и също време от всички олимпийски клубове в страната, които провеждат сходни събития с поддръжката на БОК.

Всеки от участниците получи тениска и грамота, подписана от ръководителя на МОК господин Томас Бах и госпожа Стефка Костадинова, ръководител на БОК, която бе формален посетител на празника в НСА.



В щафетното преместване се включиха преподаватели, чиновници, някогашни и сегашни студенти и деца. Част от групата бе и Християн Василев - българският арбитър, реферирал финала по хокей на трева на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина 2018 година Най-младият участник бе Мира Цанова на 6 година, а най-възрастният - Иван Иванов на 63 година

Групата с огъня поведе някогашната председателка на Секретен сътрудник, участничка в две национални олимпийски академии (НОА) Камелия Йорданова, мина през ръцете на Росен Радев (бивш играч по съвременен петобой), доцент Петър Георгиев кат. КМТ, съдията Християн Василев и най-после бе предаден на ректора, проф. Венцислав Вълчев от ст. прочие Николай Янчев, зам. шеф ДЕПОС секция „ ФВС “.

Събитието се провежда за повторно в университета, като концепцията е да стане обичайно.

В началото на месеца 4-7 юни студентките от ТУ Варна Кристина Цветкова и Камелия Йорданова, показаха ОК на университета в НОА, въз основата на НСА в гр. Равда. Това бе трето присъединяване на наши студенти в НОА, а посетител на събитието бе олимпийският първенец във повдигането на тежести  Асен Златев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР