Снимки Петел“Уникален Музей на спорта откриха в СОК Камчия“ днес.

...
Снимки Петел“Уникален Музей на спорта откриха в СОК Камчия“ днес.
Коментари Харесай

Уникален Музей на спорта откриха в СОК „Камчия“

Снимки „ Петел “

Уникален Музей на спорта откриха в СОК „ Камчия “ през днешния ден. Той е най-големият в България за частни спортни сбирки на спортни експонати, снимки и документи.

Даренията от именити наши спортисти, олимпийски, международни и европейски първенци, са изложени върху повърхност от 100 кв. м., като се възнамерява до края на годината с повишаване на сбирките тя да се разрасне до 500 кв.м.



Лентата по време на формалната гала по откриването прерязоха изпълнителният шеф на СОК „ Камчия “ Николай Недялков и създателят на асоциация „ Докосни дъгата “ доктор Денислава Ангелова в наличието на футболните митове Красимир Зафиров и Илиан Илиев, някогашния треньор на Спартак Благой Калфов, футболистите на Черно море Илиан Илиев-младши и Стефан Станчев, третата на Олимпиада Елица Янкова, треньорите по битка Христо Филчев и Иван Добрев, някогашни спортисти, деятели и експерти и сегашни учители и възпитаници в комплекса.



В Музея на видно място са специфичните кътове на Петър Лесов и Григор Димитров, който за първи път дава на сходно място у нас свои движимости – фланелката, с която взе участие на миналогодишното Открито състезание на Австралия и чифт маратонки.



Тук могат да се видят също персонални спортни продукти и екипи на златното ни момиче Ренета Камбурова, боркините Елица Янкова и Биляна Дудова, плувеца Антъни Иванов, на футболните герои от Съединени американски щати 94 Красимир Балъков, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Златко Янков, Емил Кременлиев и Пламен Николова, на футболните ЦСКА и Лудогорец и доста други.

Малко преди господин Николай Недялков да открие събитието, Илиан Илиев подари фланелка на шампионския „ Владислав “ от 1934 година, собствен екип от Бенфика, както и фланелка на Илиан Илиев-младши и книга за историята на футболния Черно море.



Красимир Зафиров, който е бил два пъти вратар №1 на България, обогати Музея със свои фотоси, сложени в рамка, като пазач на Спартак, а създателят на книгата за историята на футболния Спартак – Чавдар Димов, подари творбата си.





Своя фланелка даде и баскетболната националка Борислава Христова, а брачната половинка на починалия варненски баскетболист Цветан Неделчев подари негови снимки, плакет и персонален сувенир.



В края на стилното празненство надарените борци на Христо Филчев демонстрираха забележителни умения на тепиха, приветствани бурно от гостите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР