снимки: Петел“Учебната година в НУИ Добри Христов“ във Варна ще

...
снимки: Петел“Учебната година в НУИ Добри Христов“ във Варна ще
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Ето го резултатът от прословутия ремонт на Музикалното училище във Варна, който забави учебната година с месец

снимки: „ Петел “

Учебната година в НУИ „ Добри Христов “ във Варна ще стартира на 15 октомври и закъснението с месец ядоса и изнерви много родителите. Строителите, направили ремонта, забавил първия образователен ден с месец обаче са горди с това което са свършили. Според тях място за упреци няма, а родителите просто не могат да оценят настъпилата смяна, преди да я видят.

Репортер на „ Петел “ получи опцията да види резултата от продължителния ремонт. По мнението на експерти, закъснение в действителност на процедура не е имало, просто работата е почнала на 20 юли и е била усложнена от много спомагателни фактори.

 Един от тях е извънредно тежкото положение на постройката, голямото количество боклуци, които е трябвало да се изхвърлят и в последна сметка много късия период.

 Макар ремонтът да е почнал през февруари, служащите са могли до края на образователната година да работят в една дребна част от пространствата, тъй като в другите са текли занятия и подготовки.



Допълнително усложнение е било това, че много от материалите е трябвало да се качват на ръка по стълбите, с цел да не се наруши фасадата на Музикалното учебно заведение, което е архитектурен монумент. Според компанията всеки ден на обекта са работили сред 40-50 индивида, а в някои случаи – 80.



Външен асансьор, напълно нови тоалетни, пригодени и за хора с увреждания, възобновяване на остарели подови настилки и тавани, слагане на 1800 кв.метра гиспокартон и 9 хиляди кв. метра шпакловка – това са част от измеренията на ремонта, който дефинитивно би трябвало да приключи до сряда.

 Заедно с това е сложена нова звукоизолация на мястото на остарялата, която съгласно експерти е била просто рискова за децата, изключително в случай че имат дихателни проблеми. На места е трябвало да се вземат решение съществени градивни проблеми, като изчезнали колони, признават строителите.



Те прибавиха също, че са наранени от мненията и обвиняванията, че не са свършили работата си в точния момент. Успокоението им е обаче, че в последна сметка ремонтът е станал първокласен и скоро и учениците, и родителите ще се убедят в това.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР