снимки ПетелЧисти хора за чист град“ – на този принцип

...
снимки ПетелЧисти хора за чист град“ – на този принцип
Коментари Харесай

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП: Издигаме чисти хора за един чист град

снимки " Петел "

„ Чисти хора за чист град “ – на този принцип са избрали претендентите си за общински съветници и районни кметове варненските социалисти. Това съобщи на конференция кандидат-кметът на Българска социалистическа партия за Варна Павел Раличков. Той показа съответните цели, по които би работил, в случай че победи в кметската конкуренция.

Първата стратегическа цел на Раличков ще построяването на втори Аспраухов мост благодарение на страната. Новото оборудване е належащо за по-доброто свързване на Варна с транспортните коридори, само че също и с цел да се подсигурява развиването на града в единствената допустима посока – на юг.



„ Икономиката на Варна е на един крайник “, означи социалистът във връзка неналичието на нова и съвременна индустриална зона. Раличков акцентира, че градове като Шумен, Стара Загора и Перник към този момент имат такива. Във Варна обаче се вижда цялостно безучастие по въпроса.

Управлението на кмета Портних и ГЕРБ е към този момент освен нездравословно, само че и рисково за града, счита Павел Раличков. Той подсети, че Варна е построила авторитет на най-хубаво място за живеене по време, когато кметът ѝ беше подсилен от Българска социалистическа партия, а партията държеше и болшинството в общинския съвет.

Раличков показа, че е покъртен, че от 2013 до 2023 бюджетът на общината близо 4 пъти, а при същия брой на популацията, качеството на живот пада, градът е по-мръсен, а от половин година и тотално разкопан. Според него това се дължи на липса на визия, предвидливост, както и на злоупотребата с „ усвояването “ на общински, държавни и европейски средства.

„ Не всичко е големи средства “, по този начин разяснява Раличков обстановката. За образец беше обещано образованието, в което в последните години са усвоени доста пари, само че по този начин и не са решени съществени проблеми, като да вземем за пример две учебни заведения да разделят една постройка.



Кандидатът за кмет на Българска социалистическа партия не подмина и мъчителната тематика с градския превоз. Павел Раличков показа, че го употребява ежедневно, тъй като от 20 години работи на Летище Варна. „ Не можеш да си купиш билет с карта, в случай че решиш с банкнота, тя би трябвало да е от 10 лв.. Мобилното приложение е добра концепция, само че е безобразно изпълнено “, показа персоналните си наблюдения той.

Павел Раличков акцентира, че в случай че стане кмет в Община Варна ще стартира цялостна инспекция на общинските предприятия и компании, както и на концесиите, подписани от досегашното ръководство.



Кандидатите за районни кметове, които са и в листата на социалистите за общински съветници също дадоха поредност от съответни хрумвания за възобновяване и възстановяване на живата във Варна. Те упорстват да се замрази въвеждането на Зелена зона за паркиране, до момента в който не се изградят нужните общински паркинги. Осигуряване на грижа за самотни остарели хора, създаване на дружество за храни без консерванти, възобновяване на минералната чешма в „ Младост “, постоянни допитвания до жителите, облагородяване на Аспарухов парк и облекчение на обслужването на жителите също са измежду проектите на претендентите на Българска социалистическа партия за Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР