Снимки Нова ВарнаАтрактивна дървена постройка в еклектичен стил “грабва вниманието

...
Снимки Нова ВарнаАтрактивна дървена постройка в еклектичен стил “грабва вниманието
Коментари Харесай

Най-мистериозната къща във Варна. Какво се крие вътре

Снимки Нова Варна

Атрактивна дървена сграда в еклектичен жанр “грабва ” вниманието на десетки варненци, минаващи по улица “Джеймс Баучер ” във Варна.

 

 Снимка: Нова Варна
Сред панелките на известната варненска улица виждаме дървена къща, сходна на мелнишките, с украсен селски двор, написа Нова Варна.
 Снимка: Нова Варна
Всъщност мистериозното място, която от време на време плаши, а от време на време радва хората, се оказа работещо стругарско ателие, от което се появи не Баба Яга, а положителният инженер Благой Попов.
 Снимка: Нова Варна
Той  се ражда край Мелник, а години по-късно става варненец, откакто стартира да учи тук. Междувременно заниманието му и фантазиите му го направляват да стартира да влага в машини, като ги разпродава на огромни предприятия.
 Снимка: Нова Варна
Освен със стругарски принадлежности и антики мястото се отличава с нюанс, който се основава от стотиците забавни предмети, “пръснати ” из целия двор – от мандолина до плюшен мечок, качен в дървена къщурка, както и крокодил от камък, ситуиран под цъфнали рози и едно магаренце от дърво.
 Крокодил от камък / Снимка: Нова Варна
Пейзажът се добавя от няколко гальовни котенца, намерили дом в двора на стругарското ателие.
 Дървеното магаренце / Снимка: Нова Варна
“Мястото не е направено особено, с цел да притегля погледите на хората, а за мое лично наслаждение. Стараех се да бъде красиво. Вложил съм доста часове и години труд, а в този момент го виждам в профил по милион пъти и се веселя.
 Снимка: Нова Варна
Репортери на  “Нова Варна ”  разпитаха гостоприемния господин за това по какъв начин реагират жителите и гостите на града, когато виждат мистериозната къщурка.

“Хората стопират, заглеждат се, даже влизат и питат. Има такива, които почитат това, което върша и други, които мислят, че всичко това е “кич ”.
 Снимка: Нова Варна
“Имах проблеми и с комшиите, които почнаха да ме хокат, когато видяха, че стартирам да поставям пръст и да заграждам с камъни. От общината няколко пъти идваха, а аз просто се пробвах да направя нещо красиво, като засаждах цветя. ”
 Снимка: Нова Варна
Благой Попов всеки ден отваря ателието си, въпреки да знае, че търсенето към това и към услугите му е извънредно намаляло. Останали са няколко положителни стругари в града, само че той не се отхвърля.
 Снимка: Нова Варна
Има 10-годишен внук, само че не има вяра, че той ще продължи занаята му, защото в днешно време тази работа изисква доста труд, време, отдаденост и сърце, а младежите избират по-лесния път.

Чуйте какво описа господин Попов още за живота, работата и съпътстващите го проблеми пред камерата на “Нова Варна ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР